14 Eylül 2016 06:24

Hükümetten CHP'ye yanıt: KHK’ları AYM'ye götüremezler

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'CHP'nin KHK’ların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz' sözüne 'KHK’lara AYM yolu kapalı' diye yanıt verdi.

Paylaş

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'a konuşan Kaynak, “Anayasa Mahkemesi’nin bakacağı işler anayasamızda belli. Kanunları götürebilirler ve Meclis İçtüzüğü’nü götürebilirler. Bir de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı var. O da kanun iptalinde değil. Dolayısıyla KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne götüremezler" ifadelerini kullandı.

"Anayasa bu yolu kapatmış. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı örnek bir karar da var" diyen Kaynak, şunları söyledi:

"Ama bizim şöyle bir yaklaşımımız var: Zaten KHK’ları Meclis’e sunduk. Meclis’te bunlar kanunlaşırken düzeltilebilir ya da tamamen bazı maddeleri kaldırılabilir. Meclis iradesi esastır. Düzeltilecekler varsa bunun yolu o zaman açılır. Bir kısım KHK’larla yaptığımız işler başlayıp biten işlerdi. Hükmü o gün uygulanan ve biten KHK’lardı. Başbakan ile bir araya geleceklerini söylemiş. Aslında yüz yüze gelseler bunlar hangi amaçla yapılıyor tekrar konuşulur.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Baskın Oran: Top devletin sahasında

SONRAKİ HABER

Antalya'da 7 avukat tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...