13 Eylül 2016 14:34

Pentagon Adnani’nin ölümünü doğruladı

Pentagon, IŞİD liderlerinden Ebu Muhammed el Adnani’nin Suriye’nin kuzeyinde iki hafta önce düzenlenen saldırıda öldüğünü doğruladı.

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, IŞİD liderlerinden Ebu Muhammed el Adnani’nin Suriye’nin kuzeyinde iki hafta önce düzenlenen saldırıda öldüğünü doğruladı.

Pentagon’dan, yapılan açıklamada, 30 Ağustos’ta Halep’teki el Bab kasabası yakınlarında Adnani’yi hedef alan saldırının ‘başarılı’ olduğu belirtildi. Açıklamada, “IŞİD’e eleman toplayan, dış terör operasyonlarını yöneten ve örgütün baş propaganda sorumlusu olan Adnani, el Bab yakınındaki saldırıyla muharebe alanından temizlenmiştir” ifadesi kullanıldı. Adnani, geçen ay bölgeye düzenlenen bir operasyonda öldürülmüştü. ABD’den gelen ilk açıklamada Adnani’nin öldürüldüğü belirtilen yerinin yakınına hava saldırısı düzenlendiği, ancak Adnani’nin bu operasyonda öldürülüp öldürülmediğinin bilinmediği kaydedilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı ise Adnani’nin ölümünden bir gün sonra yaptığı açıklamada operasyonu kendilerinin yaptığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lüksemburg: Macaristan AB’den dışlansın

SONRAKİ HABER

İsveç’in sömürgeci geçmişinin filmi: Sami Kanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...