13 Eylül 2016 14:32

Lüksemburg: Macaristan AB’den dışlansın

Alman Die Welt gazetesine konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan’ı mültecilere karşı sert tutumu nedeniyle eleştirdi.

Paylaş

Alman Die Welt gazetesine konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Macaristan’ı mültecilere karşı sert tutumu nedeniyle eleştirdi. Asselborn, “Kim Macaristan gibi savaştan kaçan mültecilere karşı tel örgü çeker, basın özgürlüğü ya da yargı bağımsızlığını ihlal ederse, geçici veya sürekli olarak AB’den dışlanmalıdır” dedi.

AB, BUNA GÖZ YUMAMAZ

Avrupa Birliği’nin Macaristan’ın yaptığı gibi hatalı davranışa göz yumamayacağını kaydeden Lüksemburg Dışişleri Bakanı, AB değerlerinin korunması ve birliğin geleceği için bu tür davranışlar gösteren ülkeleri dışlamanın en doğru yol olacağına dikkat çekti. 

VAHŞİ HAYVANLAR GİBİ MUAMELE EDİLİYOR

Viktor Orban yönetimindeki Macaristan hükümetine ağır eleştiriler getiren Asselborn, “Burada savaştan kaçan insanlar neredeyse vahşi hayvanlardan daha kötü muamele görüyor” dedi. Macaristan’ın çektiği tel örgüleri eleştiren Asselborn,  “Macaristan’ın mültecileri durdurmak için çektiği tel örgü her geçen gün daha da uzuyor, yükseliyor ve tehlikeli hale geliyor. Macaristan mültecilere karşı ateş emri vermenin arifesinde. Tel örgüleri geçmek isteyen herkes, en kötü senaryoyu hesaplamak durumunda” ifadelerini kullandı. (DHA) 

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de ateşkes sakin başladı

SONRAKİ HABER

Pentagon Adnani’nin ölümünü doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...