13 Eylül 2016 14:22

‘Savaşın sonlandırılması mümkün’

HDP İzmir İl Örgütü, 28 belediyeye kayyım atanmasına ilişkin basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. 

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, belediyelere kayyım atanmasının savaşı tırmandıracağını belirterek, Öcalan’ın yaptığı çağrıyla savaşın sonlandırılmasının mümkün olduğunu söyledi.

HDP İl Binası önünde bir araya gelen HDP’liler adına açıklama yapan İl Eş Başkanı Gülay Bilici, polis ve asker tarafından etrafı sarılan belediyelere zorla el konulduğunu belirterek,  “Sadece Kürt halkının değil, Türk halkının da bu durumu kabul etmemesi gerekmektedir. HDP İzmir İl Örgütü olarak iradesine darbe vurulan halkın yanındayız. Tüm barış ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. 

Ertuğrul Kürkçü de, Belediyelere kayyımların atanmasının gerçekte Saray ve Hükümetin TBMM’nin iradesini ayaklar altına alması olduğunu ifade etti. Kürkçü şunları söyledi:  “TBMM’nin bütün üyelerinin bu karara bizim kadar tepki göstermesi bizzat milletvekili olmanın bir gereğidir. Halklar buna rıza göstermeyecektir. Buraya Osmanlı mutasarrıfları gibi sömürge valileri atayarak yeniden düzene sokmak mümkün değildir. Ancak halkın iradesine rıza gösterip halkla birlikte memleketi yönetmeye razı olursa bu işin içinden çıkabilir. Kayyım, savaşın yeni bir aşamaya tırmandırılması tercihidir. Oysa dün İmralı’dan yapılan çağrı bu savaşın sonlandırılmasının mümkün olduğuna dair net bir irade oraya koymaktadır. Türkiye ölümlere son verecek yeni bir adıma muhtaçtır.” (İzmir/EVRENSEL)   

ÖNCEKİ HABER

Nusaybinli çocuklar için bayramda tiyatro günleri

SONRAKİ HABER

Suriye’de ateşkes sakin başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...