13 Eylül 2016 14:11

Rojava Derneği’ne kurban derisi toplamak yasak

Rojava Derneğinin Antep’in Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yardım için topladığı kurban derilerine polis el koyarak, deri toplanması yasaklandı.

Paylaş

Rojava Derneğinin Antep’in Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yardım amaçlı topladığı kurban derilerine polislerce el konularak, deri toplanması yasaklandı.

Şehitkamil’in Karşıyaka ve Şahinbey’in Vatan mahallelerinde toplanan ve Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Şırnak gibi yerlerle dayanışmak amacıyla Rojava Derneğine bağışlanan derilere polisler el koydu. Vatan Mahallesi’nde derilerin toplandığı yeri basan sivil polisler, toplanan 300 deriye el koyarken, duruma tepki gösteren DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Talat Yılmazsoy, polislerin gerekçe olarak ‘OHAL’ uygulamalarını gösterdiğini söyledi. 

Yılmazsoy, polislerin bu konuda kendileri ile tartıştıklarını belirterek, belediyeden bir araç getirerek, toplanan bütün derileri yüklediğini aktardı. Polislerin, ‘Derileri sadece Diyanet toplayabilir. Ondan başka kimseye toplayamaz, yasaktır” dediğini belirten Yılmazsoy, “Biz tartıştığımız sırada orada başka dernekler deri toplamak için anons geçiyordu. Madem yasak neden bu dernekler topluyor dediğimizde ise o derneklerin valilikten izinlerinin olduğunu aktardılar” dedi.

Yılmazsoy, bu durumun hukuki olmadığını polislere anlattıklarında “Yok, siz toplayamazsınız. OHAL var. Yasaktır. Bir daha yapmayın” cevabının verildiğini kaydetti. (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Okul inşaatında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

'Halkla birlikte mücadeleye devam edeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...