13 Eylül 2016 13:11

Partiler arası bayramlaşmada barış ve kayyım konuşuldu

 HDP'nin siyasi partiler arası bayramlaşmada heyetler, yeni gerilimlerin yaşanmaması ve bayramların barış ortamında yaşanması temennisinde bulundu.

Paylaş

Kurban Bayramı vesilesiyle partiler arasında geleneksel hale gelen bayramlaşma programı kapsamında HDP, AKP ve MHP ile bayramlaşmazken, CHP, DSP ve Saadet Partisi'nin heyetlerini kabul etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, Parti Meclisi üyeleri Emirali Türkmen ve Songül Erol Abdil'den oluşan HDP heyeti sırasıyla CHP, DSP ve Saadet Partisi'ni kabul etti. 

CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, PM üyesi Yıldırım Kaya ve MYK üyesi Cihan Demirtaşoğlu, DSP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil ve Hikmet Aydemir, Saadet Partisi'nde ise Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Ali Vural ve Cemal Sertkaya HDP'yi ziyaret eden isimler arasında yer aldı. 

Sıcak bir ortamda gerçekleşen bayramlaşma ziyaretinde Türkiye'nin içerisinden geçtiği çatışmalı süreçten çıkılması ve önümüzdeki bayramların artık barış ortamında kutlanması yönünde beklenti ve temenniler dile getirildi. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, hayali kurulan bayramlardan çok uzak olunduğunu ifade ederken, heyetlere dün Diyarbakır’da İmralı'dan aylar sonra gelen ilk mesajı bir kez daha hatırlatarak, bütün siyasilerin bu mesajları dikkate alması gerektiğini kaydetti. Temelli, "Hükümeti barışın önünü açacak adımlar atmaya davet ediyoruz. Ancak hükümet son olarak bayram arifesinde getirdiği düzenlemelerle yeni gerilimlere ortam yaratmaktadır" dedi.

DBP'li belediyelere kayyım atama noktasında hükümet kanadından gelen açıklamalara da tepki gösteren Temelli, söz konusu belediyelerin en çok denetimlerin yaşandığı belediyeler olduğunu belirterek, bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Bizim barışa ihtiyacımız var" diyen Temelli, KHK'ler ve ardından kayyım atamalarıyla Türkiye'de yaşanabileceklerin dip noktası olduğuna işaret etti.

CHP heyetinden Lale Karabıyık ise demokrasinin herkes için lazım olduğuna vurgu yaparak, kayyım atamalarının halk iradesine kayyım atama anlamına geldiğini ifade etti. Karabıyık, "darbe ile mücadele" adı altında kabul edilen KHK'ler ile yeni bir devlet rejiminin inşa edilmek istendiğini belirtti. 

Öte yandan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay ve Parti Meclisi üyesi Orhan Çelebi'den oluşan ziyaret heyeti aynı partileri ziyaret etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD, Rusya'ya yönelik bazı yaptırımları kaldırdı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: İlki dışındaki tüm KHK'ları AYM'ye taşıyacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...