12 Eylül 2016 11:45

‘Bir araya gelmek bize güç verdi’

Çorlu’da işçilerin emekçilerin yoğun olduğu, su deposunda yaşayan kadınlar bir araya gelerek “Anne çocuk iletişimi” konulu bir toplantı yaptı.

Paylaş

Çorlu’da işçilerin emekçilerin yoğun olarak ikamet ettiği, su deposunda yaşayan kadınlar bir araya gelerek “Anne çocuk iletişimi” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda görüşlerini aldığımız kadınlar, “Bu bahaneyle de olsa kadınların bir araya gelmiş olmaları bize güç verdi. Bunun devamının gelmesini istiyoruz” dedi

Kadınlar, Çocuk Gelişimi Uzmanı Emekli Öğretim Görevlisi Mukaddes Akdeniz’in sunumuyla iletişimin önemi, iletişim engelleri, etkili iletişim yöntemleri, etkili dinleme becerisi, empati ve benzeri konularını drama yöntemiyle aktif katılımlı olarak işledi.

Katılımcılar çocuklarıyla yaşadıkları deneyimleri paylaşarak etkili iletişim kurma becerilerini değerlendirdi.

Kadınlar toplantının ardından yapılan etkinliği değerlendirdi. Toplantıya ilk davet edildiğinde “Ücretsiz mi, neden ücretsiz, amacınız ne?” diyen bir kadın, ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını, çok mutlu olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

Başka bir kadın ise 4 çocuk yetiştirmesine rağmen ne kadar hata yaptığımı fark ettiğini dile getirerek “Halbuki okulların yaptığı bir çok toplantıya da katılmıştım. Bu toplantıda kullanılan yöntem daha etkili oldu. Çünkü yaşayarak paylaşarak öğrendik” dedi

4 çocuk annesi sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de biz kadınların aslında hayatlarındaki bir çok sorunun birbirine benzediğini öğrendik. İşte bu yüzden de bizler aslında birlikte olarak yaşamımızdaki sorunları daha kolay çözebileceğimizi gördük.” Geçim sıkıntısı, çocukların eğitimi, gelecek kaygısı, ülkenin içinde bulunduğu durum, savaş, darbe girişimi gibi sıkıntılar nedeniyle bir araya gelinemediğine dikkat çeken kadınlar, “Bu bahaneyle de olsa kadınların bir araya gelmiş olmaları bize güç verdi. Bunun devamının gelmesini istiyoruz” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutukluya 15 Temmuz işkencesi

SONRAKİ HABER

İlçedeki tek ilkokulda tüm çalışanlar açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa