12 Eylül 2016 11:27

Eğitim emekçileri eylem ve etkinlerle alanlara iniyor

Görevden almalara karşı yürüyüş, imza kampanyası ve oturma eylemleri gerçekleştirecek olan eğitim emekçileri, gerekirse açlık grevi yapacak.

Paylaş

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi, kamu emekçilerinin görevden alınmalarına ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. "Direne direne kazanacağız" ve "Örgütlü mücadeleye devam" sloganlarının atıldığı toplantıda açıklamayı yapan Şube Eşbaşkanı Hava Karahancı, AKP iktidarı ve Saray'ın işledikleri suçların üzerini örtmeye çalıştığını belirterek, "Hükümet, yandaş medya ve yandaş sendikanın işbirliği ile oluşturulan algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucu gerçekleştirilen açığa almalar, açık bir 'yargısız infaz'dır ve hiçbir yasal hukuki dayanağı yoktur" dedi. 

EYLEMLERE SES VERİLMEZSE AÇLIK GREVİNE BAŞLANACAK

İhraç edilen üyeleri için destek fonu oluşturulduğunu ve maddi kaybın karşılanacağını ifade eden Karahancı, tebligatların alınması ardından itiraz sürecinin başlayacağını söyledi. Karahancı, "Öğretmenimi İstiyorum" imza kampanyaları düzenleneceğini kaydetti. Toplanacak imzaların ise 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde dünya sendikaları ile birlikte Meclis'e, BM ve Avrupa Parlamentosu'na gönderileceğini söyleyen Karahancı, ayrıca bölgelerden başlayarak Ankara'ya doğru "Demokrasi Yürüyüşleri" düzenleneceğini kaydetti. 

Yine okulların açılacağı ilk hafta da 17.00-19.00 saatleri arasında "Öğretmenimi geri istiyorum oturma eylemleri ve forumları"nın yapılacağını dile getiren Karahancı, eylemlere ses verilmediği takdirde açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. 

Karahancı, "Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bayramlaşmaya valilik engeli

SONRAKİ HABER

3 bin 541 kişi kurban keserken hastanelik oldu, 2 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...