12 Eylül 2016 07:13

Portekiz'de Kartalların savaşı

 Süper Lig'de ilk üç haftayı 2 galibiyet ve bir beraberlikle kapatan Beşiktaş, tüm dikkatini Şampiyonlar Ligi'ne çevirdi.

Paylaş

Siyah-beyazlılar 6 yıl aradan sonra katıldıkları Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak için Benfica deplasmanından mutlaka puanla dönmek istiyor. Benfica ile Beşiktaş arasında Portekiz'in başkenti Lizbon'da Estadio Da Luz Stadı'nda yarın oynanacak karşılaşma TSİ 21:45'te başlayacak.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KADRO TERCİHLERİ NE OLACAK?

Beşiktaş'ın bu sene her maç öncesi en çok merak edilecek yanı şüphesiz ki sahaya çıkacak kadro olacak. Sağ bekinden sol bekine, orta sahasından forvetine kadar her mevkide direkt ilk 11 oynayabilecek oyuncu kalitesine ulaşan Siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş kadroyu maçtan maça değiştireceğini daha önce dile getirmişti.

Her oyuncuyu her maçta oynayacak şekilde hazırlamaya gayret gösteren tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında sahaya nasıl bir kadro ile çıkacağına bu akşam yapacağı son antrenmanda karar verecek.

Kardemir Karabükspor maçında dinlendirilen Atiba, Quaresma, Oğuzhan ve Aboubakar'ın Benfica maçına ilk 11'de çıkması bekleniyor. Bu durumda da Gökhan İnler, Tolgay Arslan ve Cenk Tosun'un yedek kulübesinde oturması kimseyi şaşırtmayacak.

Siyah-beyazlı takımda Şampiyonlar Ligi listesine yazılmayan Aras Özbiliz, Ömer Şişmanoğlu, Veli Kavlak ve Oğuzhan Aydoğan, Portekiz kafilesinde yer almayacak.

BEŞİKTAŞ'IN 6. ŞAMPİYONLAR LİGİ MACERASI

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez boy gösterecek. Siyah Beyazlılar, daha önce 5 kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösteremedi.

İlk olarak 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılan Siyah-beyazlılar, Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg takımlarının arasında 6 puan ile 3. olarak gruptan çıkamamıştı.

2000-2001 sezonunda Milan, Leeds United ve Barcelona'nın olduğu grubu 4 puan ile son sırada bitiren Beşiktaş, 2003-2004 sezonunda ise Chelsea, Lazio ve Sparta Prag ile mücadele etti. Bu kez 7 puana ulaşan Siyah Beyazlılar, yine 3. oldu ve gruptan çıkamadı.

2007-2008 sezonunda Porto, Liverpool ve Marsilya arasında 4. olan Beşiktaş, son atıldığı 2009-2010 sezonunda da Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg'un olduğu grubu yine 4. bitirdi ve gruptan çıkamadı.

Siyah-beyazlılar, 5 kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde oldukça sansasyonel sonuçlara da imza attı. Avrupa'nın dev kulüplerinin hepsini yenen Siyah-beyazlıların aldığı 3-1'lik Paris Saint Germain, 3-0'lık Barcelona, 2-0'lık Chelsea, 2-1'lik Liverpool ve 1-0'lık Manchester United galibiyetleri hala unutulmayan galibiyetler sınıfında.

Beşiktaş, aynı zamanda Leeds United'a 6-0, Barcelona'ya 5-0 ve Liverpool'a da 8-0 yenilerek farklı mağlubiyetlerle de sansasyonel sonuçlara imza attı.

Kara Kartallar, Devler Ligi'nde bugüne kadar yaptığı 30 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 19 mağlubiyet alırken 22 gol atıp 56 gol yedi.

PORTEKİZ'DE KARTALLARIN SAVAŞI

Beşiktaş ile Benfica arasında oynanacak maç, iki takımın sembolleri açısından da ayrı bir öneme sahip.

Her iki takımın sembolü olan Kartal, hem UEFA, hem de takımlar tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor ve maç anonslarında Beşiktaş ile Benfica'nın Kartal resimleri karşılıklı olarak kullanılıyor. Bu açıdan bakıldığında yarın akşam oynanacak Benfica- Beşiktaş maçını 'Kartalların savaşı' olarak nitelendirmek yanlış olmayacak. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Van’da patlama: 2'si polis 48 yaralı

SONRAKİ HABER

İstanbul'dan kaçak kesim manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa