15 Mayıs 2012 09:05

Cannes heyecanı başlıyor!

DÜNYANIN en önemli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali bu yıl 65. kez seyircisiyle buluşuyor. Dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı özel 65. Yıl programında hem klasikler hem de heyecanla beklenen yeni filmler var.Birkaç hafta önce açıklanan yarışma filmleri Michael Haneke’nin ‘Love&rsq

Cannes heyecanı başlıyor!
Paylaş

DÜNYANIN en önemli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali bu yıl 65. kez seyircisiyle buluşuyor. Dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı özel 65. Yıl programında hem klasikler hem de heyecanla beklenen yeni filmler var.
Birkaç hafta önce açıklanan yarışma filmleri Michael Haneke’nin ‘Love’ınden, Leos Carax’ın ‘Holy Motors’una, Walter Salles’ın ‘On the Road’undan, David Cronenberg’in ‘Cosmopolis’ine kadar uzanıyor. Böylelikle usta yönetmenlerin son filmleri Cannes’la birlikte görücüye çıkmış olacak. Bu yıl ana yarışmada yarışan Türkiye’den herhangi bir film yok ama Fatih Akın’ın belgeseli ‘Polluting Paradise’ yarışma dışı bölümde gösterilecek. Yine gönderilen 4 bin 500 film içerisinden ilk 10’a girmeyi başaran Rezan Yeşilbaş’ın kısa filmi Sessiz, kısa metraj yarışma kategorisinde yer alıyor. Ayrıca 17 Mayıs akşamı düzenlenecek etkinlikle Nuri Bilge Ceylan’a ‘Carossee d’or’  sinema ödülü de takdim edilecek.
Bu akşam Wes Anderson’ın son filmi Moonrise Kingdom ile açılışı yapacak olan festivalin jüri üyeleri Modacı Jean Paul Gaultier, İngiliz Yönetmen Andrea Arnold, Fransız Oyuncu Emmanuelle Devos, Alman Oyuncu Diane Kruger, İngiliz Oyuncu Ewan Mc Gregor, ABD’li Yapımcı Alexander Payne, Haitili Yönetmen ve Yapımcı Raoul Peck ve Filistinli Oyuncu-Yönetmen Hiam abbas, jüri başkanlığını ise ünlü İtalyan Yönetmen Nanni Moretti yürütüyor. 65. yılın en özel yanı şüphesiz ki Haneke, Carax, Kiarostami ve Resnais gibi ustaların birbiriyle yarışacak olan filmleri. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK ve Kamu-Sen greve gidiyor

SONRAKİ HABER

Kaplan’dan Çiçek’e: İstifa et!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...