15 Mayıs 2012 09:00

KESK ve Kamu-Sen greve gidiyor

KESK ve Kamu-Sen, 23 Mayısta ortak grev yapma kararını açıklarken, Memur-Sen ve tüm kamu emekçilerini de “gelecekleri” için bu greve katılmaya çağırdı. Konfederasyon başkanları, hükümetin yüzde 3+3’lük zam teklifinin greve çıkmaktan başka yol bırakmadığını söyledi.Kamu-Sen Genel Başkanı İ

KESK ve Kamu-Sen greve gidiyor
Paylaş

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyeleri KESK’i ziyaret ederek, 23 Mayıs’taki grevi konuştu. Daha sonra yapılan ortak açıklamada konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 23 Mayısta ortak greve çıkacaklarını ilan etti.

Özgen, hükümetin 3 artı 3 şeklindeki teklifinin çalışanlarla alay etmek olduğunu söyledi. “Grevin tam da bu dönemde hayata geçmesi gerekiyor” diyen Özgen, örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerine, çalışanlara bu greve katılmaları çağrısında bulundu.

‘ON YILDIR YÜZDELİK ZAMLARLA OYALADILAR’

On yıldır yüzdelik zamlarla kamu emekçilerine yoksulluğun dayatıldığını belirten Özgen, artık hükümetin bu tutumunu kabul etmediklerinin altını çizdi. Sadaka istemediklerini belirten Özgen, “Hakkımızı, emeğimizin, alın terimizin hakkını istiyoruz” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da eylem kararını duyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, “Ne eylemi. Toplusözleşme masasını bilmiyorlar mı?​” sözlerine yanıt vererek, “Elbette konfederasyonlar olarak toplusözleşmeyi de eylemi de biliyoruz. Bildiğimiz için de hükümetin bu teklifine karşı başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.

‘SESSİZ KALDIĞIMIZ SÜRECE KAYBEDERİZ’

Toplusözleşme masasının tek yer olmadığını, hak almanın alanlardan da geçtiğini söylediklerini belirten Koncuk, KESK’le birlikte eylemlerini ortaya koyacaklarını ve 23 Mayısta greve çıkacaklarını söyledi. Emekçinin bu grevden başka yolunun olmadığının altını çizen Koncuk, “Sessiz kaldığımız sürece, iş güvencemiz de geleceğimiz de tehlikeye girecek. Bunu görmemiz lazım” dedi.

Taşeronlaşmanın son on yıl içinde 10 binden 467 bine yükseldiğini kaydeden Koncuk, 4-b,
4-c ve taşeron çalışanlarla ilgili hiçbir taleplerinin kabul görmediğini, aile yardımı bile alamadıklarını, tam bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

MEMUR-SEN’E ÇAĞRI: ‘BİRLİKTE EYLEM YAPALIM’

Memur-Sen Genel Başkanını ziyaret ederek, “Gel eylem tarihini birlikte belirleyelim. Siz hangi tarihte istiyorsanız o tarihte grev yapalım” dediklerini belirten Koncuk, hâlâ cevap gelmediğini, ama yine de bir yanıt beklediklerini söyledi.

“İş bırakmadan, grevden başka çaremiz yok” diyen Koncuk, 26 Mayısta miting kararı aldıklarını, ancak grev nedeniyle iptal ettiklerini de belirterek, “Mitingle, basın açıklamalarıyla sorunun çözülemeyeceğinin” de altını çizdi.

Koncuk ve Özgen’in görüşmesi başta Memur-Sen olmak üzere tüm konfederasyonlara “Gelin bu grevde gücümüzü birleştirip, hükümete gereken mesajı verelim” çağrısı ile sona erdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Ekşi gözaltında

SONRAKİ HABER

Cannes heyecanı başlıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...