11 Eylül 2016 17:11

Antep saldırısında can veren 56 kişi anıldı

Antep, 20 Ağustos’ta yaşanan canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler patlamanın yaşandığı yerde anıldı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, beraberindekilerle birlikte Antep, 20 Ağustos’ta yaşanan ve 56 kişinin can verdiği patlama noktasına giderek yaşamlarını yitirenleri andı. Burada halka seslenen Yüksekdağ, “Bize yaşattıkları her acı, yaptıkları her zalimlik yanlarına kalmayacak” dedi. 

Kente gelen heyet, DBP Şahinbey İlçe Örgütü binası önünde toplanan partililerle buluştuktan sonra buradan 20 Ağustos’ta tarihinde düzenlenen bir düğüne yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 56 kişinin can verdiği Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’ndeki patlama noktasına kitleyle birlikte yürüdü.

Yürüyüş sırasında kitleden “Şehîd naimirin”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları yükseldi. Patlama noktasına ulaşan kitle yaşamlarını yitirenleri andı.

Burada kitleye hitap eden HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, saldırılar karşısında mücadele ve direnişin büyüyeceğini kaydetti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, “Bize yaşattıkları her acı, yaptıkları her zalimlik yanlarına kalmayacak. Bize düğün ve bayramları zehir edenlerin de bayramları zehir olacaktır. Bunlar kendi iktidarlarını halkların ve çocukların kanlarıyla koruma çalışıyorlar. Teslim olmayacağız ve teslim olmayan tek siyasi merkeziz. İnşa ettikleri korku karakollarına teslim olmayacağız” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından katliamda yaşamını yitirenlerin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı’nı ziyaret eden kitle, daha sonra yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti. (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İshak Alaton hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Vanlılar kurbanlık etleri Yüksekova’ya gönderecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...