11 Eylül 2016 16:44

Hüda Kaya: 11 Eylül darbesini de unutmayacağız

HDK ve HDP'nin, Diyarbakır’daki açlık grevine destek açıklamasında konuşan Hüday Kaya, 11 Eylül darbesini de unutmayacaklarını söyledi. 

Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Koordinasyonu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), PKK Lideri Öcalan'la görüşme talebiyle Diyarbakır’da başlatılan açlık grevine destek açıklamasında bulundu. 

Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada, "Tecrit insanlık suçudur, Amed açlık grevini destekliyoruz" pankartı açıldı. Sık sık, "Gün gelecek devran dönecek faşizm halka hesap verecek" ve "Biji Berxwedana Amede" sloganları atılan açıklamada konuşan EHP Merkez Komite üyesi Fadik Temizyürek, onlarca belediyeye atanan kayyımlara değinerek, "Erdoğan 15 Temmuz'da halkı sokağa çağırdı ama kayyımı protesto eden halka saldırdı. Darbe olsa ancak bu kadar olurdu" dedi. Temizyürek, savaş ortamının son bulması için Öcalan ile görüşmelerin tekrar tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, belediyelere kayyım atanmasına ilişkin, "'Seçilmişleri muhatap alırız' diyenler halkın iradesine darbe vurmuştur. Yarın 12 Eylül ama biz 11 Eylül darbesini de unutmayacağız" diyerek tepki gösterdi. Amed'de süren açlık grevinin barışa hizmet ettiğini ifade eden Kaya, eylemi ve eylemcileri selamladı. 

Yapılan konuşmaların ardından ortak basın açıklamasını ise, DBP İstanbul İl Eş Başkanı Hülya Aydoğdu yaptı.

"Öcalan Kürtlerin kırmızı çizgisidir" diyen Aydoğdu, 50 Kürt siyasetçinin bu doğrultuda süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığını hatırlattı. Aydoğdu, çok uzun zamandır süren savaş ortamının son bulması ve onurlu bir barışın tesis edilmesinde en belirleyici rolü oynayabilecek kişinin Öcalan olduğunu vurguladı.

Açıklama sloganlarla sona erdi.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkmen açığa alınan eğitimcileri Eğitim Sen'de ziyaret etti

SONRAKİ HABER

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB: Bu saldırılara karşı duracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...