11 Eylül 2016 16:33

' Halkın iradesinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz'

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy yaptığı yazılı açıklama ile belediyelere kayyum atanmasını protesto etti

Paylaş

Darbe girişimi sonrasında, OHAL sürecini fırsata dönüştüren AKP iktidarının, muhalefete yönelik uyguladığı baskı ve şiddet politikasını İçişleri Bakanlığının talimatı ile belediyelere kayyum atayarak derinleştirdiğini belirten Ersoy; “Şu ana kadar çoğu Kürt halkının belediyeleri olmak üzere 28 belediyeye kayyum atanırken, halkın oyu ile seçilmiş belediye başkanları, eş başkanları da görevlerinden alındı.
 
Belediyelere kayyum atanması; başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere parlamenter demokrasinin en küçük kırıntılarına bile tahammülsüzlüğün göstergesidir.
Halkın iradesinin yok sayılması demektir.
 
Belediyeler aracılığı ile halka sunulan temel yaşamsal hizmetlerin de AKP iktidarı tarafından gasp edilmesi demektir” dedi.
 
Halkın yaşamsal haklarına, söz, yetki ve karar alma iradesine yapılan bu saldırıyı kabul etmediklerini vurgulayan Ersoy şunları söyledi: “Demokratik kanalların her birinin kapatılarak Türkiye'nin diktatörlüğe sürüklenmesine seyirci kalmayacağız.
 
Yıllardır belediye olanaklarını sermayeye ve kendi iktidarı için kara dönüştüren, halkın temel haklarını gasp ederek ranta açan AKP'li belediyeler, kendi elinizle yerleştirdiğiniz cemaat, tarikat kadrolarının hesabını vermeden KHK'lar yoluyuyla aldığınız kararları terör bahanesiyle devreye sokup meşrulaştıramazsınız.
 
AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; "Seçilmiş olmak seçilene suç işleme hakkı vermez." diyor. Biz de diyoruz ki; iktidar olmak, iktidara suç işleme hakkı vermez!  Önce 14 yıldır FETÖ ile birlike işlediğiniz suçların hesabını verin!
 
14 yıldır birlikte yarattığınız bu pisliğin temizlenmesinin yolu devletin ve toplumun eşitlik, özgürlük, barış ve laiklik esaslarına göre yeniden yapılandırılmasından geçmektedir.
 
Darbe girişimini yapan siyasal islamcı iktidar ortağınızdır. Kendi iç krizinizin bedelini Alevilere, Kürtlere, öğretmenlere, akademisyenlere, gazetecilere... sola, sosyalistlere, size muhalif olan herkese ödetmenize; kendi suçlarınızın üstünü örtmenize; islamcı faşist diktatörlüğünüz için fırsata çevirmenize izin vermeyeceğiz.
 
Halk demokrasisinin inşa edildiği eşit, özgür bir ülke için direneceğiz.” (HABER MERKEZİ)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Millete darbe yapıldı

SONRAKİ HABER

Türkmen açığa alınan eğitimcileri Eğitim Sen'de ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...