11 Eylül 2016 13:41

Bayram arifesinde de silahlar susmadı

Bugün Ortadoğu’nun büyük bir bölümünde kutlanan Kurban Bayramı’nın arefesi olmasına rağmen Suriye’de çatışma ve saldırılar devam etti. 

Paylaş

ABD ve Rusya, Suriye’de bugünden itibaren geçerli olacaklarını duyurdukları ‘çatışmasızlık’ anlaşmasına vardı. Bugün Ortadoğu’nun büyük bir bölümünde kutlanan Kurban Bayramı’nın arefesi olmasına rağmen Suriye’de çatışma ve saldırılar devam etti. 

TSK’DAN HAVA SALDIRISI 

Türk Silahlı Kuvvetleri de dün Suriye’de ‘IŞİD mevzileri’ne yönelik hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. TSK, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD hedeflerine düzenlenen hava harekatıyla örgüte ait 3 bina ve 2 aracın imha edildiği, 20 militanın da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İDLİB BOMBALANDI

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ise Türkiye sınırına 45 km uzaklıkta bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentinde çarşıyı vurduğu belirtildi. DHA’nın ‘Yerel kaynaklar’a dayandırdığı haberine göre Kurban Bayramı öncesinde alış verişe çıkanların yoğun olarak bulunduğu İdlip çarşı merkezine Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar bomba yağdırdı. Hava saldırısında 33 kişi yaşamını yitirirken, 45 kişi ise yaralandı. Ölenler arasında çocukların çoğunlukta olduğu ileri sürülürken, yaralıların tedavilerinin bölgedeki sahra hastanelerinde devam ettiğini ifade edildi. İdlib, el Nusra ve Ahrar’uş Şam gibi cihatçı örgütlerin yönettiği ittifakın elinde bulunuyor. Öte yandan El Cezire’nin haberinde ise Halep ve İdlib’e yönelik hava saldırılarında en az 100 kişinin öldüğü belirtilti. 

HİZBULLAH, ‘CİHATÇILARI VURMAYA DEVAM EDERİZ’

Öte yandan Rusya ile ABD arasında varılan Suriye anlaşmasına ilişkin bir açıklama yapan Hizbullah, ateşkesi desteklediklerini ancak IŞİD ve el Kaide bağlantılı gruplarla savaşmaya devam edeceklerini açıkladı.

 Ateşkesin, Suriye halkının faydası için herkesin kullanması gereken bir şans olduğunu kaydeden örgüt, bu süreçte üyelerine yönelik gerçekleştirilecek saldırıları ise “geri püskürtecekleri”ni söyledi.  

İRAN: ATEŞKESİ DESTEKLİYORUZ

İran Dışişleri Bakanlığı da, Rusya ile ABD arasında varılan ve Suriye hükümeti tarafından onaylanan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladılarını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tatilin 2 günündeki kazalarda 24 kişi öldü, 105 kişi yaralı

SONRAKİ HABER

11 Eylül’ün 15’inci yılında ölenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...