11 Eylül 2016 12:31

Adana EMEP: Çözüm OHAL değil demokrasi

Emek Partisi Adana İl Örgütü 11 bin 285 kamu emekçisinin açığa alınmasını ve belediyelere kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi Adana İl Örgütü 11 bin 285 kamu emekçisinin açığa alınmasını ve halkın iradesi yok sayılarak belediyelere kayyım atanmasına tepki göstererek, OHAL’in kaldırılmasını talep etti. 

Eğitim Sen, SES, Adana Tabip Odası ve HDP üye ve yöneticilerinin de destek verdiği eylemde Emek Partiler “1 milyon öğrenci öğretmensiz kalmasın”,  “Laiklik”, “Çözüm OHAL değil Demokrasi” dövizleri taşıdı. İnönü Parkı’nda gerçekleşen açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, 19 Eylül’de bir milyon öğrencinin öğretmensiz eğitime başlayacağına dikkat çekerek “On binlerce öğretmenin görevden alındığı bir ülkede kim rahat nefes alabilir? Bu ülkenin demokratik olduğunu hukuk devleti olduğunu kim iddia edebilir?” diye sordu.

EMEKÇİLERİN HAKLARININ GASPEDİLMESİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

OHAL ve KHK’lerin kamu emekçilerine, işçilere, emekçilere, aydınlara ve basına karşı uygulandığını söyleyen Aracı, hukuk düzeni ve parlamenter işleyişin ortadan kaldırıldığını, karar alıcının Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu ve valilerin uygulayıcı olduğunu belirterek “Bu gidişat tek adam tek parti diktatörlüğünün yollarını döşemektedir” dedi. Parti olarak emekçilerin ve halkın kazanılmış haklarının gasp edilmesine sessiz kalmayacaklarını ifade eden Aracı,  “Bunun için mücadele edecektir. Bu ülkenin işçi sınıfı, emekçileri ve aydınları şimdiye kadar çok büyük badireler atlattılar. AKP’nin yarattığı bu kâbusu da alt edecek, cadı avına son verecek bir güce sahiptirler. 

SALDIRILARI BİRLİKTE MÜCADELE İLE GERİLETEBİLİRİZ

Gelişmelerin diğer kurumlarda da bu kıyımların devam edeceğinin verileri olduğuna dikkat çeken Aracı  
birlikte mücadeleye ile akla, haklarına yönelik saldırıların geriletebileceğini söyledi.  Başta sendikaları ve tüm emek örgütlerini, aydınları, eğitim ve bilim emekçilerine; veliler ve öğrencileri öğretmenlerine sahip çıkmaya çağıran Aracı,  “Hak ihlallerini, açığa almaları, hukuksuz meslekten ihraçları durdurmak için birlikte mücadele edelim” dedi. Hükümetin bayram arifesinde halkın iradesini yok sayarak belediyelere kayyım atamasına tepki gösteren Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Hükümetin hayatın her alanını tahrip ettiğini belirterek örgütlülükten gelen güçlerini kullanarak laik, bilimsel demokratik eğitimi savunmaya devam edeceklerini söyledi.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mezar ziyaretinde bulunmak isteyen HDP'lilere saldırı

SONRAKİ HABER

Süryani aydını Kenan Kerimo uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...