11 Eylül 2016 12:23

Mezar ziyaretinde bulunmak isteyen HDP'lilere saldırı

Binali Korkmaz'ın kabrini ziyaret etmek isteyen aralarında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu partililere polis saldırdı.

Paylaş

Ankara katliamında yaşamını yitiren HDP Avcılar İlçe Yöneticisi Binali Korkmaz'ın mezarını ziyaret etmek isteyen aralarında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu partililer polisin saldırısına maruz kaldı.

İstanbul'da HDP Milletvekili Hüda Kaya ve HDP İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş'ın da aralarında bulunduğu partililer, Kurban Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz yıl yaşanan Ankara katliamında yaşamını yitiren HDP Avcılar İlçe Yöneticisi Binali Korkmaz'ın Kanarya Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etmek istedi. Ancak mezarlığa yürümek isteyen partililerin üzerine polislerce gaz bombaları atıldı.

Saldırıda Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Ebrari ayağından, HDPli yönetici Ramazan Çakmak ise sırtına aldığı gaz bombası ile yaralandı. Ebrari ve Çakmak'ın durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Polis saldırısı sırasında sokakta oynayan çocuklar da atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Maruz kalınan bu saldırıya rağmen partililer Korkmaz'ın kabrini ziyaret etmek üzere mezarlığa geçti. Heyetin mezarlık ziyareti devam ediyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Öcalan İmralı'dan döndü 

SONRAKİ HABER

Adana EMEP: Çözüm OHAL değil demokrasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...