11 Eylül 2016 11:28

Sur'da kayyım protestosuna polis saldırdı

Sur Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto için belediye eş başkanlarının katılımıyla düzenlenen açıklamaya, polis tazyikli su ile saldırdı. 

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi, kayyım atandığı haberlerinin hemen ardından polis ablukasına alındı. Sur Belediyesi’ne girmek isteyen HDP milletvekilleri belediyeye alınmazken belediyenin birkaç bina yakınında bulunan DBP Sur İlçe binası önünde açıklama yapmak isteyen HDP Milletvekilleri ve DBP eş başkanlarına polis ‘açık alanda açıklama yasak’ diyerek TOMA’larla saldırdı. Çok sayıda partili ve civarda bulunan kişi gözaltına alındı.

Duruma tepki gösteren HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Nasıl ki 15 Temmuz’da Meclis bombalandı, bir darbe yapılmak istendiyse aynısı bugün Sur’daki polis kuşatmasıyla yapılıyor” dedi.

Saldırıda HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sibel Yiğitalp, Felaknas Uca ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı, Gültan Kışanak ve çok sayıda parti yöneticisi ve yurttaş sıkılan tazyikli sudan etkilendi.

Saldırıda polisin tutumu çok sert olurken civarda bulunan yurttaşlardan bazıları da darbedilerek gözaltına alındı. Polis, civarda çekim yapan gazetecilere de müdahale ederek kimi gazetecileri gözaltına almak isterken, kimi gazetecilerin de çektiği görüntüleri zorla sildirdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Hasan Akbaş)

ÖNCEKİ HABER

Bekir Bozdağ: Seçilmiş olmak, suç işleme hakkı vermez

SONRAKİ HABER

Bakan Yılmaz, açığa aldığı öğretmenlerin bayramını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...