15 Mayıs 2012 08:37

Unutma Beni İstanbul’a Los Angeles’tan iki ödül

ARTİSTİK Direktörlüğünü Hüseyin Karabey’in üstlendiği “Unutma Beni İstanbul” filmi, South East European Film Festivali’nden iki ödülle döndü. Her yıl Los Angeles’ta yapılan ve bu yıl 7’si düzenlenen South East European Film Festivali’nde yarışan “Unutma Beni İstanbul” Jür

Unutma Beni İstanbul’a Los Angeles’tan iki ödül
Paylaş

ARTİSTİK Direktörlüğünü Hüseyin Karabey’in üstlendiği “Unutma Beni İstanbul” filmi, South East European Film Festivali’nden iki ödülle döndü. Her yıl Los Angeles’ta yapılan ve bu yıl 7’si düzenlenen South East European Film Festivali’nde yarışan “Unutma Beni İstanbul” Jüri Özel Ödülü ve En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’ne layık görüldü.
Jürisinde, Boris Schaarscmhidt ve Michael Pessah gibi dünya sinemasının önemli yeteneklerinin yer aldığı South East European Film Festivali’nde Hüseyin Karabey, bir dünya şehri olan İstanbul’un tarihi ve kültürel kozmopolit özelliklerine dikkat çekerek, “Unutma Beni İstanbul” filminde de anlatıldığı üzere İstanbul’un sadece Türkiye halklarının kültürel mirası değil  dünya halklarına da ait bir şehir olduğunu belirtti.
Festival kapsamında düzenlen “Hollywood ve Güneydoğu Avrupa Sineması İlişkileri” konulu  panele de konuşmacı olarak katılan Karabey, yaptığı konuşmada “İleride Türkiye ile Hoolywood arasında ortak yapımların olmasının çok olası olduğu, Bunla beraber Amerikan Bağımsız sinemasının Türkiye’de son dönemde bir çok ödülle dönen yeni  Türkiye sinemasına çok benzediğini” söyledi.

FARKLI NEDENLERLE İSTANBUL’DA OLANLARIN HİKAYESİ

“Unutma Beni İstanbul” filmi, uluslararası platformda başarılar kazanmış 7 yönetmenin, İstanbul’un geçmişinin yalnızca mevcut Türkiye halklarına ait olmadığını hatırlatmak amacıyla bir araya gelip yaptığı yedi kısa filmden oluşuyor. Her biri 15’er dakika uzunluğundaki bu kısa filmler, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları birinin hayatından hikayeleri konu alıyor.
Boşnak Oyuncu Alma, orta yaşlı çift Dragan ve Ana, Vangelis, Martha ve Armenak. İstanbul’da olma sebepleri birbirinden farklı olan bu insanları kentin kozmopolit tarihi bir araya getiriyor.
Unutma Beni 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenmiş projelerden birisiydi. Yunanistan ile Argonat ve Türkiye’den Asi Film ile Yeni Sinemacılık tarafından gerçekleştirildi. Film Eylül ayında Türkiye’de ve Yunanistan da gösterime girecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yine HES inşaatı kazası: 4 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Çin’de demir çekil fabrikasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...