11 Eylül 2016 03:44

Grevdeki Gemlik Gübre işçileri: Fabrika önü, birinci evimiz

'Fabrikada çalıştığımız dönem ekmek kapımız burası diyorduk. Şimdi bu ekmek kapısının kapısında grev yapıyoruz ve burası birinci evimiz oldu.'

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Gübre fabrikasında, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 22 Ağustos’ta başlayan grev kararlılıkla sürüyor. Bayrama kadar diyalog yolunun açık olduğunu söyleyen işçiler, bayramdan sonra eylemlerini artırarak grevi sürdüreceklerini belirtiyor. Destek ziyaretleri her geçen gün artarken fabrika önünü evlerine çeviren işçiler birlik ve beraberliklerinin grev alanını ısıttığını söylüyor.

BU BİRLİK SÜRERSE PATRON MASAYA OTURUR

Evrensel'e konuşan bir işçi, fabrika önünün artık birinci evleri olduğunu belirterek, “Patron, kararlılığımızı er ya da geç görecek. Nereye kadar böyle devam edecek? Bayrama kadar anlaşmaya yanaşmayacak gibi görünüyor patron. Biz de bayramdan sonra eylemlerimizi artırarak grev alanını daha sıcak tutacağız. Her gecen gün destek ziyaretleri artıyor zaten. Bayramdan sonra daha da güzel olacak” dedi. İşçi sözlerine şöyle devam etti; “Fabrikada çalıştığımız dönem ekmek kapımız burası diyorduk. Şimdi bu ekmek kapısının kapısında grev yapıyoruz ve burası birinci evimiz oldu. Artık geceleri havalar soğumaya başladı yavaştan. Ama arkadaşlarımız bu soğuk havayı ısıtmak için bağlama çalıp türkü söylüyor. Gündüzleri de çocuklarımız geliyor buraya. Bu birlik devam ettiği sürece patron masaya oturacak”

BU BAYRAMIN HAYATIMIZDAKİ YERİ BAŞKA OLACAK

Greve kararlı bir şekilde devam ettiklerini söyleyen bir başka işçi ise “Hayatımda ilk defa greve çıkıyorum. İlk defa da bayramda grev de olacağım. Bu hem heyecanlı hem de hüzünlü bir durum. İlk grevim olduğu için heyecanlı ama eski bayramlar gibi geçmeyeceği için hüzünlü biraz. Ama şunu da fark ettim ekmeğine sahip çıkmak haklarını istemek kadar güzel bir şey yokmuş” diyor. Bu bayramın kendileri için daha anlamlı ve güzel geçeceğini söyleyen işçi, “Belki ailemizin isteklerini tam olarak karşılayamayacağız ama grevde geçecek olan bayramın bizim hayatımızda ki yeri bir başka olacak. Elbet patron görüşecek bizimle, nereye kadar böyle hiçbir şey yokmuş gibi davranacak? Kararlılığımızı görmeyenler görsün artık, bir kere çıktık yola. Bunun artık geri dönüşü yok. Ya işçiyle masaya oturacak ve haklarını verecek ya da bu grev sürecek” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bayram öncesi işçi ücretlerinin yarısını kestiler

SONRAKİ HABER

'Gazi'de halk, kapısının önünde bile tedirginlik yaşıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...