10 Eylül 2016 14:14

EMEP, kamudaki kıyımı protesto etti

EMEP, Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, eğitimci ve akademisyenlerin görevden uzaklaştırılmasını protesto etti.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, Eğitim-Sen üyesi 11 bin 285 eğitimcinin açığa alınması ve barış bildirisinin imzacısı olan akademisyenlerin üniversitelerden uzaklaştırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamaya Birleşik Haziran Hareketi de katıldı.

"Darbe fırsatçılığına son! Eğitim ve bilim emekçilerine dokunma" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, "Özgür basın özgür akademi", "Çözüm OHAL değil demokrasi ve özgürlük", "Gözaltılar, baskılar gerçek gazeteleri yıldıramaz", "Akademi özgürlük istiyor" dövizleri taşınırken sık sık "Hükümet elini eğitimden çek", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıldı. 

'YARGI KIYIM MAKİNASI OLARAK KULLANILIYOR'

Açıklamada ilk olarak EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel konuştu. Tüzel, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananların hak, hukuk ve demokrasiyle açıklanamayacağını söyledi. "İktidarın tek ölçüsü 17/25 Aralık sonrası insanların tutumuna göre hareket edip yargıyı ve emniyeti yönlendirmek" diyen Tüzel, 130 bin öğretmen açığı olduğunu hatırlatarak 1 milyon öğrencinin eğitim hayatının aksayacağını ifade etti.

Tüzel, "Terörle suçlananların çoğu hak, hukuk, barış için çalışan sendikalı öğretmenler. İşinden edilen öğretmenler aylar önce bir televizyon programına telefonla bağlanıp barış istediği için hedef gösterilen Ayşe öğretmen muamelesi görüyor. Barış bildirisi imzacısı 44 akademisyen KHK'lerle ihraç edildi. Bu furyadan işçiler de nasibini alıyor. ÇAPA'daki gıda zehirlenmesini ortaya çıkaran işçi işinden edildi. Aylardır yargı, kıyım makinesi olarak çalışıyor. Temel haklar askıya alındı. Gazeteciler düşüncelerini açıkladıkları için gözaltına alınıyor, tutuklanıyor" diye konuştu.

Hükümete seslenen Tüzel, "Derdiniz darbe girişiminde bulunan FETÖ ise kimlikleri ortada. Ama bütün muhalifleri gözaltına alıp tutuklamaya çalışacaksanız; bunun üzerinden yeni hükümet inşa edecekseniz buradan huzur, birlik, beraberlik, sağlıklı bir gelecek ortaya çıkmaz. Bu cadı avını kabul etmiyor, darbeciliğe de diktatörlüğe de karşı duruyoruz" dedi. 

'KAMU EMEKÇİLERİ GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ'

EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek'in okuduğu basın açıklamasında da OHAL ve KHK'lerin son bulması istendi. Açıklamada, "FETÖ ile alakası olmayan, haksız ve keyfi bir şekilde sırf muhalif olduğu için görevden alınan eğitim emekçilerinin, diğer kamu emekçilerinin ve akademisyenlerin derhal görevlerine iade edilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Sendikalar, kitle örgütleri, bütün emek ve demokrasi güçleri, kıyıma ve tasfiye girişimine karşı çıkmalı" denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Peru’da 6.1 şiddetinde deprem oldu

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Direnmeye devam edecek ve mücadeleyi büyüteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa