15 Mayıs 2012 07:09

Valiliğe ‘işverenden yana olma’ çağrısı

Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birkaç kilometre ötesinde kurulu bulunan TOGO ayakkabı fabrikasında işten atılan işçilerin direnişi 15. gününde.Deri-İş’e üye oldukları için kapı önüne konan 35 işçi, baskı ve gözaltılara rağmen her gün fabrika önünde topl

Valiliğe ‘işverenden yana olma’ çağrısı
Paylaş

Deri-İş’e üye oldukları için kapı önüne konan 35 işçi, baskı ve gözaltılara rağmen her gün fabrika önünde toplanmaya devam ediyor.

Son birkaç gündür her sabah valiliğin emriyle işçileri gözaltına alan polis, işçilerin dün karakolda ifade vermemesi üzerine geri adım attı. İşçiler, götürüldükleri 10 Nisan Polis Karakolunda “Artık polise değil, savcılığa ifade vermek istiyoruz, suçumuz varsa savcılıkta öğrenelim” dedi. Bunun üzerine, polis işçiler hakkında resmi gözaltı işlemi dahi yapmadı. Karakoldan çıkan işçiler tekrar fabrika önüne giderek eylemlerini sürdürdü.

Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi bugün de Çalışma Genel Müdürlüğü, Valilik ve Emniyette çeşitli temaslarda bulundu.

Kararlı bekleyişini sürdüren işçiler ise Ankara Valiliği ve Bakanlığa “Kaçak işçi çalıştıran, sendikalı olanı işten atan işverenin değil, işçilerin yanında olun” diye seslendi.

MAĞAZA ÖNÜNDE EYLEM

İşçiler, Atatürk Bulvarı üzerinde Bakanlıklar’da bulunan TOGO satış mağazası önünde de eylem yaptı. Eylemde konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, “Burada bize barikat kuran polisler, keşke hakkımızı gasbeden işverene de barikat kursa. İşveren bürokrasiyi kullanarak TOGO işçilerinin direnişini bastıramayacak” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Üniveristesi'nde soruşturmalara protesto

SONRAKİ HABER

Milli Savunma Bakanı: 22 yılda 2221 asker intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...