10 Eylül 2016 00:53

İçi boş eğitim bizleri birer robot yapar

Ford Otosan işçileri kendilerine direnişte destek veren akademisyenler için Evrensel'e mektup yazdı.

Paylaş

Ford Otosan İşçisi
Kocaeli


Öncelikle Ford işçileri olarak bizlere 2015 yılındaki eylemlerimizde destek olan hocalarımızın ‘FETÖ’ davası süresinde ihraç edilmesi biz Ford çalışanlarını derinden üzmüştür. İçlerinden bazılarının konumları (TİS de bilirkişi olmaları veya sendikalarda eğitmen olmaları) bizlerin dikkatinden kaçmadı. Bizlerin gördüğü hükümetin 15 Temmuz sonrası kendine muhalefet edebilecek veya çalışan kesimi bilinçlendirecek kişilerin sesini de kısmak olduğu anlaşılıyor.

Bizler bu süreç içerisinde birçok masumun da tutuklandığı veya açığa alındığını duyuyoruz hatta bazılarını da yakinen tanıyoruz.

Tamam, bazı kuruluşlarda örneğin askeriye, polis veya hukuksal alanda açığa almak ivedilik gerektiriyor olabilir fakat iş eğitimcilere geldiğinde ince elenip sık dokunması gereklidir.

Öğretmen veya öğretim görevlilerinin yargılamaları açığa alınmadan veya tutuklanmadan da yapılabilir.

Zaten içi boşaltılmış olan eğitim sistemimiz değerli hocalarımızın görevlerinden uzaklaştırılmasıyla telafisi mümkün olmayan sonuçları da beraberinde getirir.

Hükümet 15 Temmuz sonrasında Atatürkçü söylemler kullanarak halkın gözünü boyayıp cumhuriyete karşı, karşı devrim başlatmıştır.

15 Temmuz sonrası ‘FETÖ’ davası adı altında daha dünkü Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi sol görüşlü kişileri hedefine oturtmuş ve öncelikli olarak aydınları görevlerinden uzaklaştırıp kendi kadrolarına zemin hazırlamaktadır.

Sunu biz işçiler olarak iyi bilmeliyiz. Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı emperyalistlere karşı kazanmıştır.

Hükümet ise çıkardığı yasalarla ve hocalarımız gibi isçi kesimine hitap eden kişileri ihraç etmekle kapitalizmin, dolayısıyla emperyalizmin uşaklığını yapmakla kalmayıp biz işçilerin geleceğini daha da karartmaktadır.

İçi boş eğitim, içi boş toplumu doğurur; bu da sermaye karşısında bizleri birer robot veya köle yapar.

İsçiler olarak bizler hocalarımızın açığa alınmasını kınıyor ve bir an önce görevlerine iadelerini istiyoruz

Hükümet gittiği yoldan dönmediği takdirde bizleri 15 Temmuz sürecinden daha karanlık günler beklemektedir.


Bize bir tek, açığa aldığınız o insanlar destek verdi

Ford Otosan İşçisi
Kocaeli

FETO bahanesiyle aydın insanları haksız yere suçlamak tam da size yakışırdı aslında. Şu anda yaptığınız tek şey aydın insanları, sosyalistleri, cumhuriyetçileri kısacası sizin düşüncenizde olmayan insanları açığa almak, saf dışı bırakmak, onların yerine kendi düşüncenizdekileri yerleştirmek. Eleştirilmek o kadar kötü bir şey mi? Neden hiç bir şeyden haz etmiyorsunuz? Yeter artık kimseyi haksız yere suçlamayın. Ben bir Ford Otosan çalışanıyım. Bundan 1 sene önce arkadaşlarımızla aramızda grev kararı aldık. Bu süreçte bize bir tek açığa aldığınız o insanlar destek verdi. Dayanışma gösterdi. Derdimizi, sıkıntımızı dinledi. Ziyaretlerinde bizlere neler yapacağımız hakkında bilgi verdiler, çünkü çoğunluğumuzun ilk grevi olmuştu. Nasıl bir süreçten geçeceğiz, bizi nelerin beklediğini bilmiyorduk. Onları bir kez daha takdir ediyorum. Usanmadan, yılmadan gelip o yağmurun altında bizi dinleyip her kesin sorusunu teker teker cevapladılar. Hakkımızı aramamıza yardımcı oldular ve vesile oldular. Şimdi de biz onların yanındayız. Bu mücadelenin tam ortasındayız. Bu ülkeyi size ve sizin gibilere bırakmayacağız.

ÖNCEKİ HABER

Kolluk kuvveti ‘meşruiyet’ göstergesi!

SONRAKİ HABER

Milletin  efendisi köylü can çekişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa