09 Eylül 2016 18:07

Tutuklu gazetecilere Evrensel ve Cumhuriyet yasağı

Tutuklanan Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Kaya ve Yazı İşleri Müdürü Kızılkaya'ya cezaevinde Evrensel ile Cumhuriyet gazeteleri verilmiyor.

Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul


Kapatılan Özgür Gündem’in tutuklanan Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya Silivri 9 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulmaya devam ediyor. Bugün kardeşi Zana Kaya ile görüşmek için cezaevine giden Musa Kaya, görüşmeyi gazetemize anlattı.

Görüşme için kendilerine zorluk çıkarıldığını söyleyen Kaya, “Ziyaret günü Salı, bugün görüşemezsiniz dediler. Ancak ısrar ettik çünkü geçtiğimiz hafta Cuma günü gitmiştik ve ‘9 Nolu’nun görüşmeleri Cuma günü olacak’ demişlerdi” sözlerini kullandı.

Zana Kaya ve İnan Kızılkaya’nın hala tecritte tutulduğunun altını çizen Kaya, “Gazete ve kitap verilmiyor. Evrensel ve Cumhuriyet gazetelerini istemişler ancak, ‘O gazeteler 9 Nolu’ya giremez, yasak’ cevabı verilmiş. Dün sadece Hürriyet gazetesi verilmiş. Evrensel ve Cumhuriyet’in girişine izin vermeyeceklerini söylemişler” dedi.

Televizyon ve radyonun da verilmediğini ifade eden Kaya, “Biz de kitap ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesi götürdük ancak onları da almadılar. Kütüphaneden kitap istemişler, ona bile izin verilmemiş” diye konuştu.

Kaya ve Kızılkaya’nın morallerinin yerinde olduğunu söyleyen ağabey Kaya, “Özgür Gündem’e yönelik baskının tüm basına olduğunu ve bu meselenin demokratik kamuoyunun gündemi olmaya devam etmesi gerektiğini söylediler” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Sağlıksız ofislerde çalışanlar tehdit altında

SONRAKİ HABER

Hürriyet Gazetesi Muhabiri Arda Akın serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...