09 Eylül 2016 14:54

Dersim halkı öğretmenlerine sahip çıktı

Dersimliler açığa alınan öğretmenlere sahip çıkarak eylem yaptı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de açığa alınan 504 eğitim emekçileri sabah erken saatlerde İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Akşam saatlerinde ise Atatürk Mahallesi’nde bulunan İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde bir araç konvoyu yapan Dersimliler il merkezine gitti. Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen Dersimliler “AKP şaşırma sabrımızı taşırma” sloganı atarak eğitim emekçilerine sahip çıktı. 

Burada bir konuşma yapan Egitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler kamuda hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan bütün eğitim emekçilerinin görevlerine ihade edilmesi geğrektiğini belirterek “Örgütlü mücadelemize yönelik bu haksız ve pervasız saldırı bütün sonuçlarıyla birlikte derhal durdurulmalıdır. Hükümetin eğitime yönelik bu darbesi sadece eğitim emekçilerinin değil öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle tüm toplumu yakında ilgilendirmektedir. Ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışan darbeci girişimlere karşı olan herkesi demokratik tepkisini göstermeye devam ediyoruz. Nerden ya da kimden gelirse gelsin örgütlü mücadelemizi hedef alan her türlü yasa dışı girişim ve saldırı karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelemizden vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir. Tüm emek ve demokrasi güçlerinin her türlü baskıya rağmen siyasi iktidarlara değil halka hizmet eden emek demokrasi ve barış mücadelesinden asla geri adım atmayan eğitim emekçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz. 

Konuşmadan sonra bu eylemin her gün yapılacağı anons edildikten sonra Dersimliler caddeyi trafiğe kapatarak bir saat lik oturma eylemi yaptı.
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de bir tank vuruldu 3 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Van'dan eğitim emekçilerne destek açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...