09 Eylül 2016 13:25

Eğitim Sen Malatya Şubesi: Baskılara karşı susmayacağız!

Eğitim Sen Malatya Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasını kınadı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını bildiren açıklamasının ardından Malatya Merkez PTT önünde bir araya gelen eğitim emekçileri eğitime darbe girişiminde bulunanları teşhir ettiklerini, yalan ve iftiralara yanıt verdiklerini söylediler.

Malatya merkez PTT önünde toplanan eğitim emekçileri adına açıklamayı Malatya Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya okudu. Açıklamaya CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.

Eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmen, en temel hukuk ilkeleri ve anayasa ayaklar altına alınarak, adil yargılama ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edildiğini söyleyen Kaya, ''Ardından 8 Eylül tarihinde 11 bin 285 öğretmen, iktidar ve siyasal uzantılarının algı operasyonu ve hükümetin darbe fırsatçılığı sonucunda açığa alınmıştır. Devleti ve eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırmak isteyenler, karşılarında duracak hiçbir muhalif, örgütlü güç istemedikleri için eğitime darbe girişiminde bulunmuştur. Hükümet kendisine muhalif herkesi “terör suçu” ile ilişkilendirerek kamuoyu desteğini arkasına almaya çalışmakta, kendi işledikleri suçların üzerini örtmek istemektedir.'' dedi.

AÇIĞA ALMALAR YARGISIZ İNFAZDIR

Siyasi iktidar, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerden intikam alırcasına hareket ettiğini söyleyen Kaya, ''Hükümet, yandaş medya ve yandaş sendikanın işbirliği ile oluşturulan algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucunda gerçekleştirilen açığa almalar, açık bir “yargısız infaz”dır ve hiçbir yasal hukuki dayanağı yoktur. Hükümet ve MEB’ in de çok iyi bildiği gibi, hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen tüm kararlar yasa dışıdır. Bu nedenle söz konusu operasyonun hukukla, adaletle açıklanacak hiçbir yanı yoktur''dedi.

BU YAPILALAR LAİK, BİLİMSEL EĞİTİMEDİR

Kaya'dan sonra söz alan Ağbaba, ''Eğitim Sen Şube Başkanı Kaya'nın da söylediği gibi; 15 Temmuz darbe akşamı darbecilerin yapmak istediğini, maalesef bugün hükümet kanun hükmünde kararname ile yapıyor. Darbecilerin silahla yapmak istediğini bugün hükümet, yaklaşık 11500 öğretmeni meslekten uzaklaştırarak yapıyor. Burada yapılan sadece Eğitim  Sen' e değildir, sadece 11 bin 500 öğretmene değildir. Bu yapılan darbe maalesef laik ve bilimsel eğitimedir. Biz de bu mücadelenin her zaman yanında olacağınızı bildiriyoruz. Hiç bir soruşturma açılmadan, hukuksal gerekçe gösterilmeden 11500 öğretmenin açığa alınmasını sizlerle birlikte kınıyoruz. Ve her zaman bu mücadelenizde sizlerle beraber olacağımızı belirtmek istiyoruz.'' şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçileri boyun eğmeyecek!

SONRAKİ HABER

Şirket kurnaz devlet aymaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...