09 Eylül 2016 09:42

Dersim’deki öğretmenlerin yarısı açığa alındı

Kent genelinde 950 öğretmenin bulunduğu Dersim’de bugün 418’i öğretmen toplam 504 Milli Eğitim çalışanı açığa alındı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını duyurmasının ardından valilikler harekete geçti. Kent genelinde 950 öğretmenin bulunduğu Dersim’de bugün 418’i öğretmen toplam 504 Milli Eğitim çalışanı açığa alındı.

Karara tepki gösteren eğitim emekçileri, sabah erken saatlerden itibaren il mili eğitim önünde toplandı.

Eğitim emekçileri ile il mili eğitim müdürlüğü çalışanları arasında kısa bir tartışma yaşandı. Ardından il milli eğitim müdürü ve yönetimi il binasını terk ederek valiliğe gitti.

Eğitim emekçileri ise müdürlük önünden ayrılmayacaklarını söyledi. Gazetemize konuşan Egitim Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler, “Dersim Valiliğinin açıklasına göre açığa alınma furyasıyla karşı karşıyayız. 504 eğitim emekçisi açığa alındı. Bunlardan 418’i öğretmen, 86 arkadaşımız diğer kadrolarda şef, memur, teknisyen ve hizmetli kadrosunda.  Dolaysıyla yapılan uygulama sendikal hak ve özgürlüklere, sendikal mücadelemize dönük bir saldırıdır. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi. Ortada suç ve suçlu olmadığını, dolayısıyla her hangi bir soruşturma yapmadan  keyfi bir biçimde üyelerinin açığa alındığını aktaran Güler, “Egitim Sen olarak bunu kabul etmiyoruz. Henüz tebligat yapılmış değil. Mili Eğitim müdürlüğünün önündeyiz. Bütün öğrencilerimizi, velilerimizi, halkımızı mili eğitimin önüne davet ediyoruz” dedi.

Eğitim emekçileri  akşam saat 17.00’de il milli eğitim müdürlüğü önünde eylem yapacak.

ÖNCEKİ HABER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Ruhi Su Şiir Ödülü Asuman Susam’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...