09 Eylül 2016 09:29

İzmir'de ÇHD üyesi avukatlara polis saldırısı ve gözaltı

İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen ÇHD üyesi avukatlar darbedilerek gözaltına alındı.

Paylaş

Antalya’da ÇHD üyesi ve genel merkez yöneticisi avukatların gözaltına alınmasını İzmir adliyesi önünde protesto etmek isteyen ÇHD üyesi avukatlara polis saldırsı. Saldırıda 20’nin üzerinde avukat darbedilerek gözaltına alındı.

Antalya’da dün aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ve ÇHD üyesi avukat Hakan Evcin’in de olduğu 17 avukat Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

ÇHD İzmir Şubesi’ne üye avukatlar bugün İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bir araya gelerek,  OHAL’le birlikte artan baskı ve hukuksuzlukları ve Antalya'da ÇHD üyesi ve genel merkez yöneticisi avukatların gözaltına alınmasını protesto etmek istedi. Ancak polis OHAL gerekçesiyle avukatlara açıklama yapamayacakları söyledi. Çekim yapmak isteyen gazetecilerin kimlikleri soruldu, çekim yapmaları engellenmeye çalışıldı. Avukatlar ise “Meslek alanımız içerisinde bir basın açıklaması yapmak istiyoruz, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü OHAL’de bile askıya alınmayacak haklardandır” diyerek polislere tepki gösterdi. Açıklama esnasında çok sayıda çevik kuvvet polisi avukatlara saldırdı. Avukatlar darbedildi ve kollarından tutulup sürüklendi. Saldırı sonrası 25 ÇHD üyesi avukat adliye önündeki minibüse bindirilerek gözaltına alındı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yenice köylüleri taş ocağına karşı yol kesti

SONRAKİ HABER

Muş'ta yük trenine bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...