09 Eylül 2016 07:29

ELDH'den Ermiş'in gözaltına alınmasına tepki

Antalya'da 'FETÖ' soruşturmasında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in de olduğu 17 avukat gözaltına alındı.

Paylaş

Antalya'da 'FETÖ' adı altındaki operasyonda aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in de olduğu 17 avukat gözaltına alındı.

25 avukat hakkında gözaltı kararı verildiği 8 avukatın ise adreslerinde bulunamadığı kaydedildi.

Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Avukatlar Derneği (ELDH), Münip Ermiş'in gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. ÇHD tarafından paylaşılan açıklamada, şöyle denildi:

"ELDH ile Avrupa Demokratik Avukatlar Örgütü (ELD) ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş'in gözaltına alındığına dair haberlerden derin endişe duymaktadır. Uzun yıllardır ÇHD, ELDH örgütünün bir üyesidir ve bizler Münip Ermiş'i Türkiye'de pek çok insan hakkı ihlali mağdurlarının takdire şayan avukatı olarak çok iyi tanımaktayız. Bu gözaltı, Türk hükümetinin Kürt sorununa barışçıl çözüm ve ifade özgürlüğüne kendini adayan gazeteciler, sendika üyeleri, insan hakları aktivistleri, milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler dahil yurttaşlara karşı sürdürülen terör suçlaması ile yürütülen soruşturma örneklerinin bir parçasıdır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin Genco Erkal rahatsızlığı

SONRAKİ HABER

MİT TIR'ları davası: 12 milletvekiline fezleke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...