09 Eylül 2016 04:54

Halep'te Fetih Ordusu liderleri hava saldırısında öldürüldü

Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Kafar Naha'da düzenlenen hava saldırısında 'Fetih Ordusu'nun 3 üst düzey komutanı öldürüldü.

Paylaş

Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Kafar Naha'da düzenlenen hava saldırısında 'Fetih Ordusu'nun 3 üst düzey komutanı öldürüldü.

İdlip'i ele geçirmek için el Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve Ahrar Şam öncülüğünde, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın yönlendirmesiyle oluşturulan Fetih Ordusu'nun kurucularından, adını Şam Fetih Cephesi olarak değiştiren Nusra'nın Emiri Ebu Ömer Sarakibi, Fetih Ordusu'na bağlı Şam Fetih Cephesi tugaylarının komutanı Ebu Müslim eş Şami ve Şam Fetih Cephesi'nin Halep Komutanı Hacer el Homsi'nin hava saldırısında öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, hava saldırısı sırasında bölgede üst düzey bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti.

Bölgeden haber veren çeşitli kaynaklara göre saldırı, toplantıyı haber alan Suriye ya da Rusya'nın uçakları tarafından yapıldı, bazı kaynaklara göre ise Fetih Ordusu'na saldırı ABD uçakları tarafından gerçekleştirildi.

Şam Fetih Cephesi, yakın dönemde el Kaide ile bağlarını kopardığını iddia ederek Nusra Cephesi olan adını değiştirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amerika Açık'ta finalin adı Pliskova-Kerber

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Van Şubesi: Diz çökmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...