08 Eylül 2016 19:56

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın detayları ve fiyatı belli oldu

Apple, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch'ın tanıtımını gerçekleştirdi. İşte iPhone 7'nin özellikleri ve fiyatı.  

Paylaş

Dün tanıtımı yapılan iPhone 7’nin özellikleri belli oldu.

ÇİFT KAMERA

Yeni modelin arka kısmında iki tane kameraya yer verildi. Eskisinde bu sayı birdi.    

YENİ RENKLER

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, iki yeni renk seçeneğine sahip. Mat dokulu bir siyah. Ve parlak dokulu simsiyah. 7000 Serisi alüminyumdan üretilen 4.7 ve 5.5 inç modeller gümüş, altın ve roze altın renk seçenekleriyle sunuldu.  

SUYA DAYANIKLILIK

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya ve toza dayanıklı. Ancak bu özellik "su geçirmez" anlamına gelmiyor.

HASSAS ANA EKRAN DÜĞMESİ

iPhone 7’nin ana ekran düğmesi sağlam, hassas ve kuvvete duyarlı olacak şekilde tasarlanmış sabit bir düğme. Yeni Taptic Engine ile birlikte çalışıyor ve bastığınız an size hassas dokunsal geri bildirimler veriyor. Üstelik kişiselleştirilebiliyor.  

İKİ KAT DAHA FAZLA IŞIK

Hem iPhone 7'de hem de iPhone 7 Plus'ta optik imaj sabitleyiciye yer verildi. 'two tone flash' adı verilen özellik sayesinde karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınıyor.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

iPhone 7’nin ön kamerası 7 MP ve HD özelliği sahip. Arka kameraları ise 12 MP. iPhone 7 Plus’taki iki arka kameradan biri geniş açı, diğeri ise telefoto lensi olarak kullanılıyor. Cihaz hangi kamerayı kullanacağına otomatik olarak karar veriyor.

RETİNA HD EKRAN

iPhone 7 ve 7 Plus retina HD ekrana da sahip. Ekran ise bir önceki modele oranla yüzde 25 daha parlak.

KABLOSUZ KULAKLIK

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile bir devir sona erdi. Apple kasadaki kulaklık girişine bu modelde yer vermedi. Bunun ardından Apple wireless kulaklığını tanıttı. 'AirPods' isimli wireless kulaklıkta W1 adında yeni bir çip yer alıyor. Ürün aynı zamanda dokunmaya duyarlı. Kulaklığın ABD fiyatı 159 dolar.

120 KAT DAHA GÜÇLÜ

Yeni iPhone'larda A10 Fusion'a yer verildi. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda bunun haricinde 4 çekirdekli ve 3.3 milyar transistör ve 2 yüksek performans çekirdeği var. Bu özellikler yeni iPhone modelini ilk iPhone modeline göre 120 kat daha güçlü kılıyor.

DİĞER TÜM APPLE CİHAZLARINA UYUMLU

AirPods iPhone, Apple Watch ve diğer tüm Apple cihazlarına uyumlu. AirPods tek seferde 5 saat süreyle kullanılabiliyor.

iPHONE 7 TANITIM VİDEOSU

iPHONE 7'NİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ABD satış fiyatları belli oldu. iPhone 7 649 dolar, iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulacak. Yeni iPhone modellerinin Türkiye'de satışa çıkacağı tarih ve fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

iPHONE 7'NİN SATIŞA ÇIKACAĞI ÜLKELER

Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, BAE, İngiltere, ABD Virgin Adaları, İngiliz Virgin Adaları ve ABD’de, müşteriler, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus 9 Eylül Cuma gününden itibaren sipariş verebilecek ve 16 Eylül Cuma gününden itibaren satın alabilecekler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Deniz Bakır ve Rıdvan Coşkun gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

'Cezaevinde de avukatlık yaptık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...