08 Eylül 2016 12:03

İhraç edilen akademisyenlerden Erdoğan’a tepki

672 sayılı KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenler Erdoğan'ın “At izi, it izine karışmış durumda” açıklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

672 sayılı KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tutuklama ve ihraçlara ilişkin “At izi, it izine karışmış durumda” açıklamasına tepki gösterdi. DİHA’ya konuşan Kocaeli Üniversitesinden ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Biçer ile Prof. Dr. Zelal Ekinci, ihraç edilen akademisyen ve birçok kamu çalışanının kimliğinin devlet tarafından çok açık şekilde bilindiğini söyleyerek, bu açıklamanın iktidarı aklama amacı taşıdığını söyledi. 

HEPİMİZİ TANIYORLAR

Şu an görevden alınan akademisyenlerin bilinen ve tanınan kişiler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ümit Biçer, Erdoğan’ın açıklamasının samimiyetsiz olduğunu ifade eti. Görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerin ve birçok kamu çalışanının kimliğinin devlet tarafından çok açık şekilde bilindiğini belirten Biçer, “Bunların başka birileri ile karıştırılma şansı yok. Siyasi otorite burada aslında başka birileri ile karıştırıyoruz diyerek, şu an oluşan toplumsal muhalefeti ve bu konu ile ilgili yürütülecek mücadelenin önünü kesmek için gayret ediyor” dedi. 

İktidarın yurt dışından gelecek tepkilere karşı kendini samimiyetsiz açıklamalarla kendisini korumaya çalıştığını ifade eden Biçer, “Bu insanların kim olduğu bilindiği halde çoğunun geri döndürülmemesi ile ilgili işlemler yapılmaması düşündürücü. Ben İnsan Hakları Vakfının başkanıyım. Beni başka biriyle karıştırmanız mümkün mü?” diye sordu. Barışı savunmaya ve saldırılar karşısında direnmeye devam edeceklerini dile getiren Biçer, insan hakları ihlallerine karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurguladı. 

HERŞEYİ BİLEREK YAPIYORLAR

Prof. Dr. Zelal Ekinci de, görevden alınan akademisyenlerin isimlerinin Üniversite Rektörlüğü tarafından verildiğini hatırlatarak, “At izi, it izine falan karışmadı. Bunların hepsini bilerek yapıyorlar. Ülkeyi savaşa ve kaosa sürükleyenlerin maşaları var. Bu maşalar, rektörler ve idarecilerdir. Kendileri gibi düşünmeyen kimseyi kabul etmiyorlar” dedi. 

Akademisyenlerin görevden alınmasıyla muhalif kesimlerin susturulmak istendiğini kaydeden Ekinci, ülkede yaşananların Nazi Almanyası’ndan farksız olduğunu ve sorumluların yaptıkları karşısında yargılanacaklarını söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Savcısı ve hakimi tutuklu KCK davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Beştaş KOÜ'deki ihraçları başbakana sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...