08 Eylül 2016 10:49

EMİS sözleşmesi görüşmeleri başladı

MESS’ten istifa ederek EMİS kuran patronlarla, Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen sözleşme görüşmeleri başladı.

Paylaş

MESS’ten istifa ederek Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikasını (EMİS) kuran patronlarla, Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen sözleşme görüşmeleri başladı.

Birleşik Metal-İş’ten yapılan açıklamaya göre Schneider Elektrik, ABB, GRİD Solutions ve Schneider Enerji’de çalışan 2 bin 200 işçi adına yürütülen görüşmelerin ilki dün Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezinde yapıldı. Görüşmeye EMİS Genel Sekreteri Cemil Baysa ile Schneider Elektrik, ABB, GRİD Solutions ve Schneider Enerji yöneticileri katıldı. İşçiler adına ise Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, şube yöneticileri ile EMİS’e bağlı işyerlerinin işyeri temsilcileri toplantıda yer aldı.

Toplantıda konuşan Serdaroğlu, toplusözleşme taslağının işçilerin talepleri, ülkenin içinden geçtiği süreç ve işletmelerin durumu incelenerek hazırlandığını dile getirdi.

EMİS Genel Sekreteri Cemil Baysa da “MESS’ten ayrılan işletmeler için ilk kez EMİS çatısı altında toplanmış ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda sağduyulu ve sürdürülebilir sonuçlar alabilmek için Birleşik Metal-İş Sendikası ile grup sözleşmesi yapma kararı almıştır” dedi.

Bir sonraki toplantının 28 Eylül 2016 tarihinde Birleşik Metal-İş Genel Merkezinde yapılması kararlaştırıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın hakem 'Bulaşık yıka' diyen taraftarı stattan attı

SONRAKİ HABER

İzmir Eğitim Sen: 14 bin değil milyonlarız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...