08 Eylül 2016 10:10

BES İzmir Şubesi: Saldırılara karşı topyekün mücadele

BES İzmir Şubesi, 15 Temmuz sonrası süreçte açığa alınan ve işten atılan üyeleri ile ilgili olarak basın toplantısı yaptı. 

Paylaş

15 Temmuz sonrası süreçte BES üyesi 69 kişi açığa alınırken açığa alınanlardan 7, açığa alınmadan doğrudan işten atılan 7 olmak üzere 14 kişinin görevine 672 sayılı KHK ile son verildi.

BES İzmir Şube Başkanı Musa Sever, 17 Şubat 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Davutoğlu tarafından çıkarılan genelge ile KESK üyelerine yönelik işten atma, açığa alma, baskı, sürgün ve soruşturmaların 15 Temmuz sonrası fırsata dönüştürülerek derinleştirildiğini belirtti.
    
Sever, 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile 50 bini aşkın kamu emekçisinin hukukun en temel ölçüsü olan savunma hakkı bile tanınmadan ihraç edilmesinin Anayasada siyasi iktidara OHAL için tanımlanan yetkinin de dışına çıkıldığını gösterdiğini dile getirdi.
10 Ekim katliamı sonrasında 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen grevler gerekçe gösterilerek eski şube başkanı Ramis Sağlam hakkında başlatılan soruşturma sonucunda işine son verildiğini hatırlatan Sever, “Tüm bu saldırıların bir amacı da AKP’nin uzun süredir gündemine koyduğu kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaktır” dedi. 

MUHALİFLERE SALDIRILAR SÜRECEK

Savunmasız, gerekçesiz, sübjektif kriterlerle, AKP muhbirlerinin/trollerinin ifadeleriyle, muhalif kamu emekçilerinin “terörle iç içe” gibi oldukça muğlâk bir suçlamayla açığa alınmasının kabul etmediklerinin vurgulayan Sever, “Başbakan Yıldırım’ın 14 bin eğitim emekçisinin açığa alınacağına dair açıklaması da kamuda tüm muhaliflere yönelik saldırıların devam edeceğini göstermektedir” dedi. 
“Üyelerimizin darbeyle ilişkilendirilerek işten atılması aklımızla alay etmektir.  Buradan siyasi iktidarı uyarıyor yaşanan bu hukuksuzluklara son vermeye KHK’lar ile hukuksuzca haklarında işlem yapılan kamu emekçilerini derhal görevlerine iade etmeye çağırıyoruz” dedi.

TOPYEKUN MÜCADELE DÖNEMİ

BES Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Acar da toplantıda, 12 Eylül’den bile daha kuralsız, hukuksuz uygulamaların hayata geçirildiğini ifade ederek, “İlk defa bir ülkede 50 bin kişi KHK ile işten atıldı. Şu anda mağdur durumdaki herkesin adresi KESK. Her gün yüzlerce ziyaretçi geliyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Farklı işkollarında 11 sendikamız var. Topyekün mücadele dönemine geçmemiz gerekiyor. Bugün susarsak daha karanlık günler bizi bekliyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)   
    

 

ÖNCEKİ HABER

'Darbe fırsatçılığına izin vermeyeceğiz'

SONRAKİ HABER

45 bin kişiyi zehirleyen virüsten nasıl korunur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa