08 Eylül 2016 09:54

Almanya milletvekilleri İncirlik'e girebilecek

Türkiye'nin Almanyalı parlamenterlere İncirlik Üssü'ne girişlerine onay verdiğini duyuruldu.

Paylaş

Almanya haber ajansı dpa, Türkiye hükümetinin Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyesi milletvekillerinin "IŞİD ile uluslararası mücadeleye destek amacıyla İncirlik askeri üssünde görevlendirilen Alman birliğini ziyaret etmesine izin verdiğini" duyurdu.

Almanya Meclisi'nin Ermeni soykırımı kararını kabul etmesi nedeniyle Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik'i ziyaret etmesini engelliyordu.

Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya milletvekillerinden oluşan Savunma Komisyonu üyelerinin ekim ayı başlarında İncirlik'teki, 200'ün üzerinde asker ile Tornado tipi 6 keşif uçağı ve bir de yakıt ikmal uçağından oluşan Almanya birliğini ziyaret edebileceği öğrenildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Almanya merkezli Welt gazetesine yaptığı açıklamada, ziyaret izniyle ilgili olarak "Almanya şimdiki tavrını koruduğu takdirde ziyarete izin verebileceklerini" söylemişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin'deki G20 Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından "önümüzdeki günlerde ziyaret izniyle ilgili olumlu haberler beklediğini" söylemişti.

Almanya hükümetinin soykırım kararının hukuki açıdan "bağlayıcı olmadığını" vurgulamasının gerginliğin azalmasında rol oynadığı tahmin ediliyor. Almanya Dışişleri bakanı Frank-Walter Steinmeier de ziyaret yasağının kalkacağı umudunda olduğunu söylemişti.
Hafta başında da Almanya Savunma Bakanlığı, Almanya'nın İncirlik üssüne 58 milyon avroluk yatırım yapacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan istifa etti

SONRAKİ HABER

'Darbe fırsatçılığına izin vermeyeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...