08 Eylül 2016 07:58

 KESK ihraç edilen eğitimciler için CHP'yi ziyaret etti 

KESK ve Eğitim Sen yöneticilerinden oluşan heyet, kamudaki işten atmalarla ilgili görüşmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. 

Paylaş

KESK ve Eğitim Sen yöneticilerinden oluşan heyet, Barış için Akademisyenler İnisiyatifi üyelerinin de bulunduğu kamudaki işten atmalarla ilgili görüşmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. 

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca beraberindeki heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti genel merkezinde ziyarette bulundu. 

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklama yapıldı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, darbe girişimi sonrasında başta eğitimciler olmak üzere kamudaki haksız işten atmalarla ilişki bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu süreçte darbe girişimiyle alakası olmamasına rağmen açığa alınan ve ihraç edilen çok sayıda eğitimci olduğuna dikkat çeken Karaca,  bir takım çevrelerin bu listelere zorlama eklemeler yaptığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Karaca, açığa alınan eğitimcilerin görevlerine geri döneğinin söylenmesine rağmen 1 Eylül gecesi çıkarılan KHK ile ihraç edildiklerini söyledi. Karaca, 9 ay önce yapılan iş bırakma eyleminin bile darbe girişimi ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

'SADECE KENDİ ÜYELERİMİZ İÇİN DEĞİL...'

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de “Sadece kendi üyelerimizin değil haksızlığa uğramış tüm çalışanlar adına bu çalışmayı yürütüyoruz. Bugün intiharlarla öne çıkan vakalar, yarın sosyal patlamalara neden olabilir. Başbakan ve Cumhurbaşkanı sağır sultanı oynamaktan vazgeçmelidir. Ulusal ve uluslararası hukuka uymayan politikalarla karşı karşıyayız” dedi. 

'AKP YAPTIKLARININ ALTINDA EZİLECEK'

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise kamuda kıyımla sadece cemaatçilerin değil, sol görüşlülerin ve Atatürkçülerin de ihraç edildiğini söyledi. Bunun bir cadı avı ve fişleme olduğunu belirten Usluer, KHK'ların OHAL süresince sadece güvenliği sağlamak için çıkarılabileceğini vurguladı. Bu fırsatla devletin yeniden yapılandırılmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Usluer, “Korkarım ki; AKP OHAL sona erdiğinde bu hukuk dışı uygulamaların altında ezilecektir. Öğretmenler, akademisyenler ve öğrencilerden binlerce mesaj, yüzlerce telefon aldık. Hükümetle yaptığımız görüşmelerde bize isimlerin bildirilesi istendi ve bu insanların yeniden değerlendireceği söylenmişti. Ancak bize ulaşamamış ve haksızlığa uğramış birçok kişi var. Biz bu toptancı anlayışa karşı çıkıyoruz diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde ibadet hakkı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Akademisyenler CHP'li Sayek ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...