08 Eylül 2016 00:16

Hastane zehirlenmeyi araştırmadı, araştıranı işten attı

İstanbul Tıp Fakültesinde yemekhanede çok sayıda sağlık çalışanını etkileyen zehirlenme olayının ardından yaşananlar bu kadar da olmaz dedirtti.

Paylaş

Zülal KOÇER
İstanbul

İstanbul Tıp Fakültesinde geçtiğimiz ay yemekhanede çok sayıda sağlık çalışanını etkileyen zehirlenme olayının ardından yaşananlar bu kadar da olmaz dedirtti. Hastane yönetimi zehirlenme olayıyla ilgili bir açıklama yapmazken olayı araştırmak isteyen TAŞİŞDER Başkan Yardımcısı ve 12 yıllık hasta bakıcı taşeron işçi Cemal Bilgin 5 Eylül’de işten atıldı.

Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi’nde geçtiğimiz ayın 15’inde hastanenin yemekhanesinde öğle yemeği yiyen sağlık çalışanlarının 40’ı gün içerisinde karın ağrısı, ishal, bulantı şikayetleriyle acil servise başvurmuştu. Alınan örneklerde gıda zehirlenmesi anlamına gelen Salmonella isimli bakteri üremesi olduğu ortaya çıkmıştı. Hastane yönetimi ve TAN-PA adlı taşeron yemek şirketi bu olaydan bir hafta sonra yemekhane girişine “Yemekhanemizde salmonella dahil hiçbir virüs bulunmamıştır, güvenle tüketebilirsiniz” diye bir yazı astı. Sağlık çalışanları ve öğrenciler ise olayın aydınlatılması talebiyle geçtiğimiz hafta basın açıklaması gerçekleştirdi.

40 KİŞİ ZEHİRLENDİ AMA...

Seven adlı taşeron firma, bu konuyla ilgili araştırma yapan ve olayın aydınlatılmasını isteyen Bilgin hakkında başta sosyal medya paylaşımlarında olmak üzere, TAN-PA  adlı yemek firmasını asılsız iddialarla suçladığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Bilgin’in savunmasının yetersiz olduğunu ileri süren firma, işten atma kağıdında zehirlenme olayını reddederek “5 kişide bulunan bakteri hastane kaynaklı olmadığı belgelendi, ayrıca bu bakteri 24 saat içerisinde gıda tüketilen başka yerlerden de kişiye bulaşmış olabilir” iddiasını ileri sürdü.

Bilgin’e gönderilen belgede “İlgili sonuçlardan da görüleceği üzere hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadan asılsız ithamlarda bulunarak ülkemizin en köklü tıp fakültesi olan kurumun prestij ve saygınlığını zedelemiş olduğunuz tespit edilmiş, ayrıca yine çeşitli zamanlarda kurum aleyhine çeşitli hal ve hareketler sergilediğiniz, haksız ve doğru olmayan söylemler ve suçlamalarda bulunduğunuz, diğer taraftan bir hastane vasfı dolayısıyla ilgili yasalar çerçevesinde dahi grev hakkı tanınmamasına rağmen çeşitli zamanlarda çalışanları organize etmek suretiyle yapılan hizmetlerin aksamasına ve yerine getirilmesine engel olduğu ve bir başka mevzuat olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna aykırı hal ve hareketlerde bulunduğunuz taraflarca bilindiği” ifadelerine  yer verildi.

İşten atılan Cemal Bilgin ise kendisini işten atanın taşeron firma değil, hastane yönetimi olduğunu söyledi. Firmayla yaptığı görüşmede kendisine hastane yönetiminin işine son verilmesini istendiğini söylendiğini aktaran Bilgin, 1 aydan beri yönetim tarafından sürekli işten çıkarılmakla tehdit edildiğini anlattı.

ÖNCEKİ HABER

Tek suçlu patron değil özelleştirenler de suçlu

SONRAKİ HABER

TMMOB, Güç Birliğinin içindeki yerini almalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...