07 Eylül 2016 14:34

KOÜ'de ihraç edilen akademisyenler uğurlandı

KOÜ'de 672 sayılı KHK ile üniversitesinden ihraç edilen barış bildirisine imza atan akademisyenler bugün odaları boşalttı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) 672 sayılı KHK ile üniversitesinden ihraç edilen barış bildirisine imza atan akademisyenler bugün odaları boşalttı.

Sabah saatlerinden itibaren fakülte fakülte gezerek odalarını boşaltan akademisyenler, en son Umuttepe Kampüsü'nün A Kapısı önünde toplanarak "Geri döneceğiz! Öğrencilerimizi ve bu kenti terk etmiyoruz!" yazılı pankart açarak açıklama yaptı.

‘SU GİBİ GİDİN, SU GİBİ GELİN’

Kentten, akademisyen arkadaşlarından ve öğrencilerinden destek alan barış bildirisine imza atan akademisyenler üniversiteden alkışlarla uğurlandı. Burada sırasıyla tek tek konuşan 19 akademisyenler, geri döneceklerini ve bunun bir şenlikle olacağını ifade etti. Konuşmalarının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve bir KOÜ öğrencisi de söz alarak akademisyenlerin yanında olduklarını ifade eden konuşma yaptı. Üniversitede kalan akademisyenler ise, gidenin ardından su dökme geleneğini yerine getirerek açıklamanın sonunda ellerindeki suyu yere dökerek ihraç edilen akademisyenler için "Su gibi gidin, su gibi gelin" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖHD'li avukatlar ve TUAD üyeleri tahliye edildi

SONRAKİ HABER

ARTICLE 19: Gözaltındaki gazeteciler serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...