07 Eylül 2016 10:53

Rousseff, başkanlık konutunu boşalttı 

Brezilya’da görevinden azledilen Eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff, devlet başkanlığı konutundan ayrıldı. 

Paylaş

Geçici hükümet, Rousseff’in azledilmesine neden olan yasayı değiştirdi. Brezilya basınında yer alan haberlerde, Rousseff’in, devlet başkanlarının resmi ikametgahı olan Alvorada Sarayı’nı boşalttığı belirtildi. Konuttan, lideri olduğu İşçi Partisinin eski bakanları ve milletvekilleriyle ayrılan Rousseff’i, sarayın önünde destekçileri ve iş arkadaşları karşıladı. Memleketi Porto Alegre’ye dönmek üzere havalimanına giden Rousseff, sevgi gösterisiyle karşılandı.

Rousseff, azil kararının ardından destekçilerine yönelik yaptığı konuşmada, veda etmeyeceğini ve geri dönerek ‘Darbeyle kurulan hükümete karşı’ mücadelesini sürdüreceğini söylemişti. Rousseff, “Bizi yendiklerini düşünüyorlar ancak yanılıyorlar. Biliyorum ki herkes mücadele edecek. Onlara daha sert karşı koyulacak” ifadelerini kullanmıştı. 

Rio de Janeiro ve Sao Paulo kentlerinde, görevinden azledilen Rousseff’in yerine Michel 
Temer’in getirilmesine karşı çıkanlar tarafından düzenlenen protesto gösterilerine on binlerce kişi katılmıştı. 

Senato, 31 Ağustos’ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Rousseff’in azli için yapılan oylamada 20’ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. Rousseff’in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, 1 Eylül’de yemin ederek görevine başlamıştı. Temer, Rousseff’in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Duterte, Obama’dan Moro katliamı için özür bekliyor 

SONRAKİ HABER

İHD: Muhalif öğrencilere ırkçı saldırlar olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...