14 Mayıs 2012 12:06

Metris Cezaevi’nde ‘işkence’ için keşif

METRİS Cezaevi’nde işkence ile öldürülen Engin Ceber’in ölümü ile ilgili davaya bakan mahkemenin verdiği karar gereği mahkeme heyeti, avukatların da katılımıyla Metris Cezaevi’nde keşif yapıldı.Keşif öncesi cezaevi önünde bir araya gelen Halk Cephesi üyeleri, “AKP Engin Çeber’in katilini koruyo

Metris Cezaevi’nde ‘işkence’ için keşif
Paylaş

METRİS Cezaevi’nde işkence ile öldürülen Engin Ceber’in ölümü ile ilgili davaya bakan mahkemenin verdiği karar gereği mahkeme heyeti, avukatların da katılımıyla Metris Cezaevi’nde keşif yapıldı.
Keşif öncesi cezaevi önünde bir araya gelen Halk Cephesi üyeleri, “AKP Engin Çeber’in katilini koruyor, katillerden hesap soracağız” pankartı açtı. Halk Cephesi adına açıklama yapan Nagihan Kurt, Mahkeme heyetinin işkencecileri korumak için çeşitli oyunlara başvurduğunu belirterek Çeber’in avukatlarının keşif talebinin kabul edilmediğini hatırlattı ve yeni verilen keşif kararının süreci uzatmak için uygulandığını söyledi. Kurt, “Hiçbir güç Engin’in katillerini koruyamayacak. İşkencecileri koruyanlar iyi bilsinki er ya da geç adalet yerini bulacak” dedi.
Keşif için cezaevine gelen Avukat Taylan Tanay da gazetecilere, “Engin’in katledildiği koğuşta incelemelerde bulunacağız. Elimizde çokça delil var. Kamera görüntüleri var. Bunların Engin’in katledilmesi için yeterli delil olduğunu düşünüyoruz. Bin tane keşif de yapsak Engin işkencede katledildi. Bizim açımızdan yeterli delil olduğu kanaatindeyiz. Bizim açımızdan bugün sorun işkencenin cezalandırılması problemidir” açıklamasını yaptı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Saat ayarlarına yeni düzenleme

SONRAKİ HABER

Öğrencilere ‘Diş Sağlığı’ semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...