06 Eylül 2016 12:16

Baluken: Cübbesini ilikleyen yargıya güvenmeyiz

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li vekiller hakkındaki zorla getirilme kararına ilişkin " Biz bu yargının nesine güveneceğiz?" dedi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, gündemdeki gelişmeleri Meclis'te yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. 

Baluken, ilk olarak özel harp dairesi planlaması olarak devreye konulan 6-7 Eylül katliamını kınayarak, "Devlet adına resmi özür dilenmelidir. Bugün 6-7 Eylül'ün yıl dönümü. 6-7 Eylül 1955 ile yüzleşilmeli. Zarar görenlerden özür dilenmeli, zararları tazmin edilmeli" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük ağırlaştırılarak sürdürülen tecrit koşullarına da dikkat çeken Baluken, "Sayın Öcalan üzerinde hukuk dışı, ahlak dışı bir tecrit uygulanıyor. 15 Temmuz'dan sonra durumunu bilmek halkın hakkıdır" diye belirtti. 
Baluken, Öcalan üzerindeki insanlık dışı tecridin kaldırılması amacıyla dün Amed'te 50 Kürt siyasetçinin katılımıyla başlatılan açlık grevi eylemini de selamladı. 

Baluken, şunları dile getirdi: "Sayın Öcalan'ın avukatlarıyla, ailesiyle ya da bağımsız bir heyetle görüşmesi neden engelleniyor? Bu durum yasalara da aykırı. Nedenini biliyoruz. Çünkü barış istemiyorlar. Sayın Öcalan ile olası bir görüşme, barış umudu doğurur diye korkuyorlar."

HDP'li 7 milletvekili hakkında dün alınan "zorla getirme" kararına da sert tepki gösteren Baluken, "AKP'nin darbe sürecinde, dün milletvekillerimizin polis zoruyla alınması kararı çıktı. Darbecilerin yapmak istedikleri gibi. Savcıya hakime darbeci deyip onları hapse atacaksın, onların kararıyla da milletvekili mi tutuklayacaksın? Yargı yüz metreden görünce cübbesini iliklemiş. Biz bu yargının nesine güveneceğiz?" diyerek, milletvekillerinin mahkemelere gitmeyeceğini yineledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Açıklanan paketlere rağmen Diyarbakır neden kalkınamıyor?

SONRAKİ HABER

EFJ: Evrensel muhabirleri derhal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...