14 Mayıs 2012 12:04

Yedi ülkeden yedi aktivist kadın Tiyatro Festivalinde

18. Tiyatro Festivali kapsamında, dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi kadın aktivistle, kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleyle ilgili yapılan röportajlara dayanan belgesel okuma tiyatrosu ‘Yedi’, Türkiye’den yedi isim tarafından okunacak.  ‘Yedi’, yarın saat 18.30’da Kenter Tiyatrosunda sahnelenecek.  Fe

Yedi ülkeden yedi aktivist kadın Tiyatro Festivalinde
Paylaş

18. Tiyatro Festivali kapsamında, dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi kadın aktivistle, kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleyle ilgili yapılan röportajlara dayanan belgesel okuma tiyatrosu ‘Yedi’, Türkiye’den yedi isim tarafından okunacak.  ‘Yedi’, yarın saat 18.30’da Kenter Tiyatrosunda sahnelenecek.  
Festival kapsamında metinlerin okumaları, Oyuncu Ayça Damgacı, Gazeteci Can Dündar, Oyuncu Derya Alabora, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Meral Çetinkaya ile Zeliha Berksoy, Gazeteci Mehveş Evin ve Oyuncu Esra Dermancıoğlu tarafından yapılacak.
Afganistan’dan Guatemala’ya, Rusya’dan Nijerya’ya, dünyanın farklı ülkelerinde kadın hakları için mücadele veren yedi kadınla 2007 yılında ödül sahibi yedi oyun yazarının yaptığı röportajlara dayanan “Yedi”, bu isimlerin kendi toplumlarında kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleleri ve toplumsal alanda yarattıkları değişimi anlatıyor. “Yedi” bugüne dek 8 ülkede sahnelendi, 60’ın üzerinde uluslararası örgüt ve kurum aktif olarak rol aldı ve 300’ü aşkın politikacı, aktivist ve oyuncu tarafından okundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Seyirci tiyatrosuna sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Babacan’ın türbülans hissiyatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...