06 Eylül 2016 10:25

Gözaltılarla halkın haber alma hakkı ihlal ediliyor

ÇHD ve İHD Mersin şubeleri yaptıkları açıklama ile 15 gündür gözaltında tutulan gazetemiz muhabirlerinin serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Paylaş

Gazetemiz çalışanları, Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat OHAL gerekçesi ile 15 gündür gözaltında tutuluyor. Çalışanlarımızın bir an önce serbest bırakılması talebi ile Çağdaş Hukukçular Derneği ve İnsan Hakları Derneği Mersin Şubeleri, ortaklaşa basın açıklaması düzenledi.

İHD Mersin Şubesinde, düzenlenen açıklamayı İHD Şube Eş Başkanı Ali Tanrıverdi okurken, açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy'un yanı sıra çok sayıda parti ve kitle örgütü temsilcileri katıldı.

‘EVRENSEL GAZETESİ MUHABİRLERİ, BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILMALI’

Mersin’de Evrensel Gazetesi muhabirlerinin 15 gündür gözaltında tutulduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Tanrıverdi, bu muhabirlerin mesleklerini icra etmeye çalıştıkları için göz altına alındıklarını söyledi. Gazetecilerin bu şekilde göz altına alınmasının ve uzun süre tutulmasının her şeyden önce halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik ağır bir hak ihlali olduğunu aktardı. Tanrıverdi konuşmasının devamında, “ Gözaltındaki Evrensel muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat bir an önce serbest bırakılmalı, bu keyfi ve hukuksuz uygulamadan geri dönülmelidir” dedi.

‘BU ARKADAŞLARIMIZ HALKIN HABER ALMA HAKKI ÖZGÜRLÜĞÜ ADINA GÖREV ALAN GAZETECİLERDİR’

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “OHAL uygulamaları bize12 eylül öncesi faşist uygulamaları hatırlatıyor. Bizler OHAL’in yas olduğunu, insan hakları ihlallerinin ilk basamağı olduğunu hep söyleye geldik. OHAL ile darbe bahane edilerek AKP yeni bir devlet yapılanması içerisine girmiştir. Bu devlet yapılanması ile birlikte ya benim tarafımdasın ya karşı taraftasın deyip karşı tarafta olan tüm muhalifler susturulmaktadır. Zaten basının büyük bir kısmı susturulmuştur, yandaş yapılmıştır. Muhalif kalan bir kaç basından Evrensel Gazetesi ve onun muhabirleri de bu şekilde baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Ama AKP’nin unuttuğu bir şey var. Biz bunları daha öncede yaşadık. Bizi yıldıramayacaklarını artık anlamış olmaları gerekiyor. Biz doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Biz ‘kral çıplaktır’ demeye devam edeceğiz. Bu nedenle Halil İbrahim Polat’ın ve Cemil Uğur’un bir an önce, derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımız halkın haber alma özgürlüğü adına görev alan gazetecilerdir” diye konuştu.

‘BİRLİK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Göksoy ise, “Bu değerlendirmelerin ardından söylenecek tek şey var. AKP hükümetinin muhalif ses çıkaran herkese yönelik bir baskı uyguladığını görüyoruz. Demokrasi güçlerinin, bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu basınca, baskıya yönelik haber alma hakkımızı bile kısıtlayan, böylesi bir uygulamaya karşı birlik içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Tutuklu gazetecilerden siyasi tutsaklara kadar serbest bırakılması için buradan sesimizi duyuruyoruz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki muhabirimiz Halil'in doğum gününü kutladık!

SONRAKİ HABER

Darbe fırsatçılığının geleceği karartmasına karşı çıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...