06 Eylül 2016 08:38

AİBÜ’de öğrenci toplulukları hedefte

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde faaliyet yürüten öğrenci  topluluklarından dokuz tanesinin faaliyetinin durdurulduğu açıklandı. 

Paylaş

FETÖ/PDY ile mücadele iddiası ile süren soruşturmalar adeta bir cadı avına döndü. AİBÜ’nün en köklü topluluklarının FETÖ ile ilişkilendirilmesi, iktidardan farklı düşünün ne kadar toplumsal kesim varsa susturulma girişimi olarak devam ediyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde dokuz öğrenci topluluğu hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldı.

Kapatılan topluluklardan biri de Kültür Edebiyat Sanat ve İletişim Topluluğu. Topluluk üniversitede yürüttüğü faaliyetlerde; çocuk işçiliğinden, kadın cinayetlerine; Ortadoğu’da savaşlar ve barış meselesinden, sığınmacı sorununa; ifade ve basın özgürlüğünden, çocuk gelinlere kadar pek çok konuda panel, söyleşi, forum yaptı. 

Konuyla ilgili bir açıklamaya yayınlayan Kültür Edebiyat Sanat ve İletişim Topluluğu “Resmi olmayan yollardan öğrendiğimiz bilgilere göre, topluluğumuz hakkında darbe yanlısı söylemler ve ifadeler kullanmaktan ötürü kapatılması yönünde resmi süreç başlatılmıştır. 

Üniversitemizin iç demokratik hayatını zedeleyecek kanıtlanması mümkün olmayan bir şekilde (çünkü buna tüm faaliyetlerimiz içinde somut bir kanıt bulunamaz) topluluğumuzun darbecilikle itham edilmesi hem ÖTK’nın bütünüyle güvenirliğini sarsacak hem de üniversitemizin prestijini zedeleyecektir. 

2003 yılından beri faaliyet yürüten topluluğumuz o gündem beri hem kendi, bünyesinde demokrasiyi işletmiş hem de üniversitelerin daha demokratik olmasını savunmuştur. Yaptığımız tüm etkinlikler ve faaliyetlerde bu duruma kanıttır. Hiçbir gerekçe ile topluluğumuz ne bir illegal örgütle ne de FETÖ ile ilişkilendirilebilir. 

Üniversitenin iç demokratik hayatını zedeleyecek farklı sesler ve etkinlikleri tırpanlayacak bu karardan biran önce vazgeçilmesini talep ediyoruz” denildi. 

AİBÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI 'GEREĞİNİ YAPACAĞIZ' DEMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı “Üniversitemiz bünyesinde darbeye destek veren topluluklar var bunlara gerekeni yapacağız” diyerek hedef göstermişti. Öğrenci topluluklarının başkanlarının olduğu Whatsapp grubuna “Toplumsal Cinsiyet Topluluğu ve Kültür Edebiyat Sanat ve İletişim Topluluğu darbeyi destekliyor, en kısa zamanda kapatmak için elimizden geleni yapacağız” yazan Saygılı, belge ve delil isteyen topluluk üyelerine de kısa zamanda öğrenirsiniz, elimizde dosyalar var zamanı gelince açıklayacağız demişti. 

KAPATILAN DİĞER TOPLULUKLAR 

Altın Nesil Topluluğu
Etik Değerler Topluluğu 
Serbest Düşünce Topluluğu 
Kitap Topluluğu 
Sosyal Medya Araştırmaları Topluluğu
Sinema ve Düşün Topluluğu 
Toplumsal Cinsiyet Topluluğu  
Kolektif Basın ve Felsefe Atölyeleri Topluluğu (Bolu/EVRENSEL
 

ÖNCEKİ HABER

‘Özgürlük ve Demokrasi Üniversitesi’ için kanun teklifi

SONRAKİ HABER

El Değmemiş Aşk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...