06 Eylül 2016 08:32

‘Özgürlük ve Demokrasi Üniversitesi’ için kanun teklifi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da kapatılan 2 üniversitenin yerine Özgürlük ve Demokrasi Üniversitesi kurulması için teklif verdi.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da kapatılan Turgut Özal Üniversitesi ve İpek (Altın Koza) Üniversitesi taşınmazları üzerinde Özgürlük ve Demokrasi Üniversitesi kurulması için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Emir, bütün Ankara milletvekillerine teklife imza atmaya çağırdı. 

CHP’li Emir, Ankara'da FETÖ'ye maddi ve manevi destek sağladıkları gerekçesiyle kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin, FETÖ'yle ilişkisi olmadığı kesinleşen öğretim üyelerinin ve kapatılan üniversitelerin taşınmazlarının, yeni bir devlet üniversitesi kurularak bu üniversiteye aktarılması için kanun teklifi verdi. Emir, "Bu, siyaset üstü bir sorunu çözme girişimidir. Buradan, parti gözetmeksizin, bütün Ankara Milletvekillerine sesleniyorum. İlgili düzenlemeye siz de imza atın, bu mağduriyeti 1 Ekim'de Meclis açılınca giderelim, herkesin desteğini bekliyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Barış Bildirisi'ni imzalayan akademisyenlere beraat

SONRAKİ HABER

AİBÜ’de öğrenci toplulukları hedefte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa