14 Mayıs 2012 11:56

Sevgi Göyçe toprağa verildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) eski MYK üyesi Kadın Sekreteri  Sevgi Göyçe dün  tedavi gördüğü hastanede  yaşamını yitirdi.  3 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Göyçe, birkaç gün önce durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Göyçe,

Sevgi Göyçe toprağa verildi
Paylaş

 
'O MÜCADELENİN  HEP ÖN SAFLARINDAYDI'

Törende ilk olarak KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Arzu Erdoğan konuştu. Erdoğan, Göyçe’nin mücadele mirasına vurgu yaparak şunları söyledi: “O sadece  kamu emekçilerinin mücadelesine değil aynı zamanda kadın mücadelesine de, kadının öncü rollerde yer almasına büyük katkıda bulunmuştur. Tükenmeyen enerjisi ve inancıyla yolumuza hep ışık tutmuştur.”  

Erdoğan’ın ardından konuşan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul “KESK’te eylemlerde en ön saflarda inançla kararlılıkla dururdu. Sevgi, kelimelerle tanımlamak gerekirse o inanç, kararlılık, umut demek” dedi.

“O çok fedakardı, Asla hiçbir şeyden kaçmazdı” diye konuşmasına başlayan Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız “Özgürlük demokrasi yolunda çok şey öğrendiğimiz hep öğretici yol göstericiydi. Biz ona çok şey borçluyuz” diye konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş “Sevgiyi anlatmak ne kadar zorsa Sevgi ablayı anlatmak o kadar zordur.O mücadeleci ruhuyla yüzünü bile görmediği insanlar için mücadele etti. Başkalarının acılarına hep ortak oldu” dedi.
 
Konuşmaların ardından cenaze kadınların omzunda, “Sevgi, devrimci yolumuzda yaşıyor” “Sevgi’ye sözümüz halk iktidarı” sloganları eşliğinde Hadımköy Güzelbahçe mezarlığında defnedildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendika düşmanına 10 numara AKP koruması

SONRAKİ HABER

Seyirci tiyatrosuna sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...