05 Eylül 2016 18:49

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti DİTİB ile işbirliğini bitirdi

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger DİTİB ile işbirliğinin bitirildiğini açıkladığını duyurdu.

Paylaş

Almanya’nın nüfus açısından en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya “genç Müslümanların radikalleşmesini engellemek” amacıyla yürütülen projede Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB)  ile işbirliğini sonlandırdı. 

Rheinische Post gazetesi, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger'in “genç Müslümanların radikalleşmesini önlemek” amacıyla başlatılan projenin Köln ayağından sorumlu DİTİB ile işbirliğinin bitirildiğini açıkladığını duyurdu.

Bu gelişmenin eyalet Hristiyan Demokrat Birlik milletvekili Peter Biesenbach'ın soru önergesine verilen yanıtta ortaya çıktığını belirten gazete,  İçişleri Bakanı Jäger'in cevabında  DİTİB ile işbirliğinin, “tarafsızlığının yetersiz olması” nedeniyle, tarafların karşılıklı anlaşmasıyla sonlandırıldığını belirttiğine yer verdi.

DİTİB'DEN AÇIKLAMA

Bu arada,  DİTİB'in Kuzey Ren Vestfalya eyalet birliği yönetiminden DW Türkçe'ye yapılan açıklamada ise konunun basına yansıyan halinden farklı olduğu, bu nedenle de bakanlıktan söz konusu açıklamanın tam metninin istendiği belirtildi. Projenin DİTİB ve eyalet içişleri bakanlığı tarafından anlaşılarak bitirildiğine dikkat çeken DİTİB yetkilileri, basına yansıyan açıklamadan dolayı şaşkın olduklarını söyledi.

DW, DİTİB'in okullardaki din dersi müfredatlarının hazırlığında yer almasının da tartışmaya açıldığına dikkat çektiği haberinde  “hükümetten ve muhalefetten birçok siyasetçi, DİTİB'in Ankara'nın etkisi altında kaldığını savunarak birliğin din dersleri üzerindeki etkisinin bitirilmesini talep ediyor” dedi. (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu’dan TBB’ye çağrı

SONRAKİ HABER

AKP eski Milletvekili İdris Şahin serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...