05 Eylül 2016 18:32

Tanrıkulu’dan TBB’ye çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “adil yargılanma hakkına yapılan saldırılar karşısında Barolar ve TBB etkin tutum almalıdır" dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Suç ve sanıktan bağımsız olarak savunmaya ve adil yargılanma hakkına yapılan saldırılar karşısında Barolar ve TBB etkin tutum almalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanrıkulu, Türkiye Barolar Birliği’ne ve Barolara Twitter’dan çağrıda bulundu. Avukatların gördükleri baskılar, uğradıkları hak ihlalleri ve hukuksuzluklar karşısında TBB ve Baroları etkili tutum almaya davet eden Tanrıkulu, şu paylaşımlarda bulundu:

“Yıllarca savunma avukatlığı yapmış ve savunma örgütü Baro'da her kademede görev almış biri olarak ihlallere dair görüşlerimi paylaşıyorum; Avukatlara, soruşturma sırasında savunma yaparken baskı uygulanmakta, görevini etkili yapan avukatlar soruşturmayla tehdit edilmektedir. Savunma en kutsal haktır. Avukatlar savundukları kişi ve suçlardan bağımsız olarak adaletin gerçekleşmesi için görev üstlenirler.”

‘BAROLARIN VE AVUKATLARIN FAHİŞ ÜCRET TALEPLERİ MESLEĞİN ONURUYLA BAĞDAŞMAZ’

Avukatları savundukları kişilerle bağdaştırmanın ve baskı altına almanın, adil yargılanma ve savunma hakkına aykırı olduğunu, yargılamayı zehirlediğini belirten CHP’li Tanrıkulu, “Baroların ve avukatların bu dönemde görev üstlenmekten kaçınmaları ve fahiş ücret talepleri avukatlık mesleğinin onuruyla bağdaşmaz. Avukatların işkence-kötü muamele başvurusu yapmaları ve zapta geçirmeleri engellenmekte; cezaevinde müvekkille görüşmeleri kısıtlanmaktadır. Suç ve sanıktan bağımsız olarak savunmaya ve adil yargılanma hakkına yapılan saldırılar karşısında Barolar ve TBB etkin tutum almalıdır” değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)


 

ÖNCEKİ HABER

Enflasyon yerinde saydı

SONRAKİ HABER

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti DİTİB ile işbirliğini bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa