05 Eylül 2016 12:46

Eğitim Sen: Başbakan'ın açıklaması korkutma politikası

Eğitim- Sen yazılı açıklama yaparak Başbakan Binali Yıldırım'ın '14 bin öğretmen daha açığa alınacak' sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş

Açıklamada, "Başbakan’ın eğitim emekçilerine yönelik tehdit dolu sözleri, baskı, korkutma ve sindirme amaçlıdır, kabul edilemez" denildi.

Başbakan Binali Yıldırım, 14 bin öğretmenin daha açığa alınacağını duyurmuştu. Yıldırım'ın açıklamasına tepki gösteren Eğitim- Sen yazılı basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile 28 bini MEB bünyesinde olmak üzere, 50 bini aşkın kamu personeli savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Hükümetin ulusal ve uluslararası hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınarak gerçekleştirdiği ihraçlar ve açığa almaların darbeci zihniyetten hiçbir farkı olmadığı gibi, hukuk dışı karar ve uygulamaların ısrarla sürdürülmek istenmesi dikkat çekicidir" denildi.

Eğitim Sen açıklamasında, AKP hükümetine yakın kişilerin sosyal medyada eğitim emekçilerine yönelik linç kampanyası başlatığına değinilerek, "Hükümetin kendileri gibi düşünmeyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlüğün son dönemde belirgin bir şekilde arttığı, en temel sendikal eylemlerin bile suç kapsamına alınmaya çalışıldığı bilinmektedir. Yıllardır iktidarın ve onun toplum içindeki siyasi uzantılarının pervasız saldırılarına, iftira ve suçlamalarına itiraz eden, sesi yükselten her birey, her kurum 'bertaraf' edilmesi gereken potansiyel hedef olarak belirlenmiştir" diye belirtildi. 14 bin öğretmeni açığa alınmak istenmesinin 'tamamen siyasi bir karar' olarak değerlendirildiği sendika açıklamasında, "bugüne kadar iktidarın anti demokratik uygulamalarına karşı çıkan tüm eğitim emekçilerine yönelik bir açık bir gözdağı olmasının ötesinde, tamamen korkutmak ve sindirmek amaçlıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir " diye altı çizildi.

SİYASİ İNTİKAM DUYGUSU

Sendika açıklamasında AKP hükümetinin bu güne kadar pek çok uygulamasını yargıdan döndüğü hatırlatılarak, "Ulusal, gerekse uluslararası yargı tarafından da eleştirilmiş ve benzeri hukuk dışı kararlar nedeniyle Türkiye hükümeti defalarca mahkum edilmiştir. Ülkenin içinden geçmekte olduğu olağanüstü koşulları fırsata çevirerek OHAL hukuku dayanak yapılarak hayata geçirilmek istenen yeni tasfiye girişimleri kabul edilemez. Hukuk dışı girişimde bulunmaması, siyasi intikam duygusuyla hareket etmekten uzak durmasıdır. Emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadeleyle durmayı sürdüreceğiz" denildi. (AnkaraEVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Soruşturma açılan Silopi haberlerimize takipsizlik kararı

SONRAKİ HABER

Erdal Öz Ödülü Orhan Koçak’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...