05 Eylül 2016 11:25

Sur, Cizre ve Nusaybin için ihtiyaç kampanyası düzenleniyor

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Sur, Cizre ve Nusaybin’deki halkın temel ihtiyaçları için bir kampanya başlattı.

Paylaş

İzmir’de çeşitli siyasi, parti, sendika, meslek odası ve derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri, Sur, Cizre ve Nusaybin’deki halkın temel ihtiyaçları için bir kampanya başlattı.

Konu ile ilgili olarak Tüm Bel Sen’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Kürt sorununda neredeyse 40 yılı bulan çatışmalar ve çözümsüzlük nedeniyle on binlerce insanın yitirildiğini ifade etti.   

Çatışmalar sonucunda şu ana kadar milyonları bulan sayıda kişinin yaşam alanlarını terk etmek, buralardan göç ile başka yerleşimlere gitmek zorunda kaldığını belirten Kılıç, “Kısa bir çatışmasızlık sürecinin ardından 2015 yılı Haziran ayında tekrar alevlenen çatışmalar maalesef bugünlerde de devam etmekte. Bu dönemde özellikle yerleşimin ve nüfusun yoğun olduğu il ve ilçelerde yaşanan çatışmalar, ardında bıraktığı can kayıplarının yanı sıra savaşın sonucu olan yıkımla bu alanları yaşanmaz kıldı. Çatışmalar sonucunda özellikle Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinden on binlerce insanımız evlerini ve eşyalarını kaybederek barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı” dedi.

BARINMA SORUNU KIŞ GELMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Binlerce yurttaşın konteyner kentlerde, çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Kılıç, “Evlerini yitiren insanların kış ayları yaklaşırken bu yaşam alanlarında, son derece kötü koşullarda ne kadar sağlıklı biçimde barınabilecekleri net biçimde ortadadır.  Öncelikle evlerini kaybeden yurttaşların barınma koşullarının bir an önce düzeltilmesi, kış ayları gelmeden çözüm bulunması çağrısında bulunuyoruz” dedi,

GIDA VE HİJYEN MALZEMELERİ TEMEL GEREKSİNİMLER

Kılıç, binlerce insanın sağlıklı barınma dışında birçok temel ihtiyacı da bulunduğunu ifade ederek, “Bu ihtiyaçların başında da temel gıda ve hijyen malzemeleri geliyor. İzmir’deki meslek örgütü, sendika, demokratik kile örgütü ve siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu İzmir Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği olarak bu ihtiyaçların karşılanması doğrultusunda yapabileceklerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, Cizre’den Sur’a Dayanışma Kampanyasını desteklediğimizi belirtmek isteriz. Kampanya kapsamında öncelikli ihtiyaçlar olan çocuk bezi ve maması, kuru gıda (makarna hariç), kahvaltılık malzeme, kişisel hijyen malzemeleri, kadın pedi, kışlık çadır gibi malzemelerin dayanışma yolu ile temininde duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Bileşenlerimizin üyelerinin ve dayanışma kültürünün kuvvetli olduğuna inandığımız yurttaşlarımızın, toplumsal barışın sağlanması yolunda katkı sunacağına inandığımız kampanya konusunda gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li Turan’ın hedefindeki Çanakkale Bienali iptal edildi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Rusya ile özellikle Halep'te işbirliği yapıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...